Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Klauzula je poznata

Manchester City i Guardiola se uzdaju u treću sreću: Spremni čekati superzvijezdu koliko god treba

Pep Guardiola i dalje traži klasnu devetku, napadača koji je po vokaciji rasni golgeter.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Premda je igru s lažnom devetkom doveo praktički do savršenstva, Pep Guardiola ne odustaje od želje za dovođenjem rasnog golgetera.

Trener Manchester Cityja svjestan je da bi dovođenje vrhunskog centarfora bio posljednji dio koji nedostaje u njegovom ionako dobro podmazanom stroju, stoga je ponovno krenuo u potragu.

Prošlog ljeta City je dugo jurišao na dva fronta. Njihova nastojanja su bila usmjerena prvo prema Harryju Kaneu, a nakon što je Tottenham odbio sve ponude, čime je postalo jasno kako do transfera neće doći, okrenuli su se Cristianu Ronaldu.

Engleski mediji naveliko su brujali da će Portugalac iz Juventusa doći u City, ali onda se u priču upleo osobno Sir Alex Ferguson i još neke legende Ronaldova bivšeg kluba Manchester Uniteda pa je i taj Guardiolin pokušaj propao.

Haaland sigurno napušta Borussiju Dortmund

Treća sreća, nadaju se na Etihadu, bit će posao s Erlingom Brautom Haalandom. Fantastični mladi Norvežanin, koji će u srpnju proslaviti 22. rođendan i pred kojim je još barem 10 godina igranja na najvišoj razini, po završetku ove sezone imat će u svom ugovoru s Borussijom Dortmund aktivnu klauzulu od 75 milijuna eura.

Za City i klubove takve platežne moći to je kikiriki, posebno ako se uzmu u obzir Haalandova snaga i ubojitost. Problema oko odštete neće biti već će se glavna bitka voditi s igračevim ocem Alfom-Ingeom i menadžerom Minom Raiolom.

Oni su sa svojim nebuloznim zahtjevima odbili sve dosadašnje klubove koji su se interesirali za Haalanda, poslavši ujedno i poruku svima koji budu htjeli dovesti norveškog napadača da će morati duboko posegnuti u džep.

City problema s novcem nema, kod Guardiole postoji velika želja da dovrši ovaj posao pa Građani polako, ali sigurno, postaju glavni kandidati za iduću postaju u Haalandovoj karijeri.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider