Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Čudo od djeteta

Transfer-bomba: PSG kupuje Hajdukova mega-talenta, na Poljud stiže 10 milijuna eura!

Luka Vušković na korak je od transfera iz Hajduka u PSG.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najveći talent hrvatskog nogometa Luka Vušković na korak je od transfera iz Hajduka u PSG.

Fenomenalni stoper, koji kao 15-godišnjak igra i, što je najvažnije, dominira u juniorskoj konkurenciji kako na hrvatskoj tako i na kontinentalnoj razini, trebao bi prijeći u redove kluba iz Pariza.

Vijest o interesu PSG-a za Vuškovića prvi je objavio, još prije nekoliko tjedana, talijanski stručnjak za transfere Nicolo Schira. On je tada naveo da su pregovori između Hajduka i PSG-a u tijeku te da je prva ponuda koja je sletjela na Poljud iznosila četiri milijuna eura fiksno plus milijun eura na temelju određenih bonusa.

Hajduk je to odbio, pregovori su nastavljeni i čini se da je došlo do dogovora. Kako javlja Corriere dello Sport, odšteta će iznosi 10 milijuna eura što bi trebao biti drugi najveći transfer u povijesti Hajduka (iza prelaska Nikole Vlašića u Everton).

"Jedan od najvećih svjetskih talenata bio je na meti Intera, Milana, Juventusa i Rome odlazi u PSG", napisali su Talijani.

Iako Vuškoviću kao stoperu golovi nisu primarni zadatak, on je u ovoj polusezoni za juniore Hajduka postigao već šest zgoditaka, od čega pet u prvenstvu te jedan u Ligi prvaka.

Podsjećamo, radi se o mladiću koji je po tri-četiri godine mlađi kako od svojih suigrača tako i od suparničkih igrača, ali sve to mu nije prepreka da pokaže svu raskoš svog talenta i dominira u svim aspektima igre, čime je privukao interes svih najbogatijih europskih klubova.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider