Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
On je taj

Bayern ne odustaje od prave zamjene za Lewandowskog: Posao neće ići ispod 100 milijuna eura

Bayern je ovog ljeta ostao bez Roberta Lewandowskog i pritom nije doveo adekvatnu zamjenu. Na meti im je i dalje Harry Kane.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U ljetnom prijelaznom roku Bayern je prodao Roberta Lewandowskog u Barcelonu i pritom nije doveo pravu zamjenu za fenomenalnog Poljaka.

Doduše, s posudbe iz Anderlechta im se vratio Joshua Zirkzee, kupili su francusko čudo od djeteta Mathysa Tela iz Rennesa za 20 milijuna eura, ali to (zasad) nije dovoljno da se nadomjesti Lewandowski, što se itekako osjeti, najviše na rezultatima u Bundesligi gdje su trenutno tek peti.

Bez svjetske devetke nema pravog Bayerna

Na Allianz Areni su svjesni da bez igrača svjetske klase na poziciji centarfora neće moći sasvim konkurentni ni u Bundesligi ni u Ligi prvaka, stoga u klubu već neko vrijeme pripremaju teren za dovođenje takvog igrača.

Kako piše Kicker, glavni kandidat im je i dalje Harry Kane. Ovaj list je prije dva i pol mjeseca objavio da Bayern želi napadača Tottenhama, a sad javljaju da su prvi kontakti već ostvareni. Kako i na koji način - to nije poznato.

Kane ima ugovor s Tottenhamom do 30. lipnja 2024., Spursi mu nude novi, ali on je to odbio što će Bavarci pokušati iskoristiti.

Transfer Kanea je realniji na ljeto

Teško da bi se jedan ovako bombastičan transfer mogao dogoditi u zimskom prijelaznom roku, puno je realnije da to bude na ljeto, kada Kane već uđe u zadnju godinu ugovora i samim time Tottenham bude imao manji manevarski prostor.

Što se tiče novčanog aspekta cijele priče, Kane trenutno prema Transfermarktu vrijedi 90 milijuna eura, ali u srpnju iduće godine će navršiti 30 i s obzirom na to da će biti u zadnjoj godini ugovora, za očekivati je da će njegova tržišna vrijednost biti manja.

Tottenham će biti nepopustljiv

S druge strane, predsjednik Tottenhama Daniel Levy u proteklih 10-ak i više godina pokazao se kao iznimno tvrd pregovarač pa je za očekivati da Bayern neće moći računati na neki veliki popust.

Uzmemo li u računicu i njegovu plaću koji će dobiti u sklopu trogodišnjeg ili četverogodišnjeg ugovora te bonus za sami potpis, jasno je da će sveukupno cijeli posao biti težak više od 100 milijuna eura. Puno više.

Tablice omogućuje {linkToSofascore}

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider