Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Jedan se vratio kući

Transferi: Hajduk i Dinamo prodali igrače koji ionako nisu bili u prvom planu

Hajduk i Dinamo filtriraju kadar uoči nastavka sezone u SuperSport HNL-u.

Karlo Sentić (Foto: Željko Hajdinjak/Cropix)

Uoči nastavka sezone i novih iskušenja u troboju kojeg s Rijekom vode za naslov prvaka, dva naša najveća kluba - Hajduk i Dinamo - rade na filtriranju igračkog kadra.

Splićani su pred realizacijom transfera Karla Sentića čiji bi novi klub trebao biti aktualni prvak Kazahstana Ordabasy koji će Hajduku platiti odštetu od 450.000 eura.

Ovaj 22-godišnji Dubrovčanin proteklu je polusezonu proveo na posudbi u mađarskom Diosgyoru odakle se ove zime vratio na Poljud, ali samo kako bi se pronašlo daljnje rješenje za njegovu karijeru, jer jasno je da pored Ivana Lučića koji je Hajdukova jedinica te kapetana Lovre Kalinića koji je pričuva Lučiću Sentić bi bio tek treća opcija.

Stoga se Ordabasyjeva ponuda pokazala kao najbolja za sve u ovoj priči - Sentić dobiva novu priliku, a Hajduk lijepu odštetu.

Nešto će kapnuti i Dinamu. Konkretno, riječ je o 200.000 eura koliko će ukrajinska Polissya Žitomir platiti za Bogdana Mihajličenka.

Ukrajinac koji je ljetos kupljen od Anderlechta za 170.000 eura i predstavljen kao dugoročno rješenje za Dinamov problem na lijevom beku nije ispunio očekivanja. Ono što je igrao nije bilo dobro, a trener Sergej Jakirović ga je otpisao i prije završetka polusezone, poručivši mu da može tražiti novi klub.

Mihajličenko se tako poslije avantura u Belgiji i Hrvatskoj odlučio vratiti u domovinu, u trenutno trećeplasirani klub tamošnjeg prvenstva.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider