Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
zmajevi u liverpoolu

Everton upario dva vratara iz Bosne i Hercegovine

Budući da su ostali bez čak dva vratara na duže vrijeme, Everton je u svoje redove doveo iskusnog Eldina Jakupovića.

Eldin Jakupović (Foto: Afp)

Ozljeda Jordana Pickforda, koji će vjerojatno propustiti nekoliko kola, bacila je probleme vodstvo Evertona. Ne po pitanju toga tko će stati na gol, budući da je pričuvni vratar Asmir Begović spreman na to, nego po pitanju toga tko će njemu biti pričuva.

Naime, osim Pickforda već je neko vrijeme ozlijeđen i treći vratar Andy Lonergan, stoga im je ostao izbor Begoviću priključiti nekoga iz omladinske momčadi ili posegnuti na tržište slobodnih nogometaša.

Dva Bosanca u zapisniku već ovog vikenda

Odabrali su ovo drugo i novi vratar Evertona postao je Eldin Jakupović. Riječ je o 37-godišnjem vrataru rodom iz Bosne i Hercegovine, koji je i nastupao za mlađe uzraste svoje domovine, prije nego je prihvatio poziv Švicarske, države u koju je devedesetih godina odselio te tamo i započeo svoju karijeru.

Loris Karius VIDEO Newcastle doveo najvećeg tragičara Lige prvaka, Wolvesi nekad ponajboljeg napadača svijeta divider

Jakupović je iskusni vratar koji u Engleskoj igra 2012. godine. Prvo je bio pet godina u Hullu, nakon čega je još branio za Leicester City te za Leyton Orient, gdje je bio na posudbi. 

Teško je ipak očekivati neku bitniju ulogu za njega, budući da je posljednju službenu utakmicu odigrao još u listopadu 2019. godine i to za pričuvnu momčad Leicestera, no zanimljiv je podatak da je klub iz Premier lige upario dva vratara iz Bosne i Hercegovine koji bi već ovog vikenda trebali biti zajedno u zapisniku za susret protiv West Hama.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider