Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
PRINOVE NA OTOKU

VIDEO Newcastle doveo najvećeg tragičara Lige prvaka, Wolvesi nekad ponajboljeg napadača svijeta

Dva poznata nogometaša danas su sletjela u Premier ligu.

Loris Karius (Foto: Afp)

Iako je prvog dana ovog mjeseca prijelazni rok službeno završio, engleski nogometni klubovi još uvijek mogu dovoditi slobodne nogometaša. Tako su danas na Otok sletjela dva itekako poznata imena.

Newcastle United je završio jedan transfer o kojem se već neko vrijeme pričalo, odnosno doveli su novog pričuvnog vratara, nakon što je Martin Dubravka napustio klub i otišao u Manchester United.

Još nije prebolio ono što se dogodilo u svibnju 2018.

To je Loris Karius, čovjek koji bi, da je sve bilo po prognozama, danas bio ponajbolji vratar svijeta. No, umjesto toga on je prije svega poznat kao jedan od najvećih tragičara u povijesti Lige prvaka.

Sjajno se o njemu govorilo kad je 2016. doveden u Liverpool iz Mainza, kao jedan od najboljih vratara Bundeslige. Trebalo mu je otprilike sezonu i pol da s povremenih nastupa postane jedinica Redsa, a onda se dogodilo finale Lige prvaka 2018. i susret protiv Reala.

Susret u kojem je Karius bio izravni krivac za dva pogotka. Prvo je u 51. minuti njegovo bacanje presjekao i u gol usmjerio Karim Benzema, za 1:0, dok je u 83. kroz ruke primio pogodak za 3:1, nakon udarca Garretha Balea s otprilike 25 metara.

Sve to jako je loše djelovalo na Kariusa, koji se nakon toga nije uspio vratiti. Proveo je dvije sezone na posudbi u Besiktasu, gdje je vratio dio forme, no također je imao neobjašnjivih kikseva, dok je sezone 2020./21. proveo u Union Berlinu, s tek pet službenih nastupa. Prošle sezone nije imao klub, a sad će se ovaj 29-godišnjak pokušati vratiti u Newcastleu.

Može li se Costa vratiti staroj formi?

Itekako poznato ime sletjelo je na Molineaux, stadion Wolverhampton Wanderersa. To je Diego Costa, koji će s 33 godine još jednom pokušati u Premier ligi.

Costa je već proveo tri sjajne sezone u Chelseaju, za koji je od 2014. do 2017. godine upisao 89 nastupa u Premier ligi te sjajna 52 pogotka. Nakon toga mu je uslijedio povratak u Atletico, gdje se nije uspio vratiti nastupima koji su ga u Chelsea prodali.

U četiri sezone odigrao je tek 61 ligašku utakmicu, postigavši 12 pogodaka. Prošlu sezonu proveo je u Brazilu, gdje je za Atletico Mineiro postigao pet pogodaka u 19 nastupa. Za reprezentaciju Španjolske odigrao je 24 utakmice i postigao deset pogodaka.

U Wolvesima bi trebao biti pričuva Raulu Jimenezu, a doveden je nakon što se ozbiljno ozlijedilo ovoljetno pojačanje, Saša Kalajdžić.

Wolvesi su ga predstavili na vrlo originalan način.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider