Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nijemci pišu

Velika nada hrvatskog nogometa odlazi iz HNL-a? Osijek nadomak povijesnog transfera!

Dion Drena Beljo na meti je Borussije Mönchengladbach s kojom je dogovorio osobne uvjete.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ove sezone Dion Drena Beljo se vratio iz Istre 1961 u Osijek, ali čini se kako neće još dugo ostati u Gradskom vrtu.

Sjajni 20-godišnji centarfor na meti je Borussije Mönchengladbach, javlja njemački Sky, navodeći da se Beljo već dogovorio s ovim klubom iz Bundeslige oko uvjeta ugovora.

Bjelica je bio tražio 10 milijuna eura

Ako je to istina, preostaje još samo da se Nijemci i Osječani dogovore oko visine odštete.

Ono što je od ranije poznato je da je Osijek svojedobno, prije nekoliko tjedana, postavio letvicu na iznos od 10 milijuna eura. Barem je to tako tvrdio Nenad Bjelica koji u Gradskom vrtu obnaša funkciju trenera i sportskog direktora, međutim pitanje je hoće li Osječani uspjeti dobiti tu cifru odnosno u kojoj će mjeri pristati na manje od toga.

Njemački mediji, koji spominju i interes klubova iz Engleske i Italije, ali i drugih bundesligaša, vjeruju da će do transfera doći. U prijevodu, Osijek će smanjiti svoje apetite, Borussia malo pojačati ponudu i to bi trebalo biti to.

Beljo je prošle sezone briljirao u dresu Istre 1961 kao posuđeni igrač Osijeka. Postigao je 20 golova u HNL-u i Kupu i skrenuo na sebe pozornost mnogih klubova, što bi Osječani u ovom prijelaznom roku mogli dobro unovčiti.

Pritom će gotovo sigurno biti srušen klupski rekord, koji još uvijek drži Mirko Marić, napadač prodan u Monzu za četiri i pol milijuna eura.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider