Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Službeno potvrđeno

Dinamo otpisao milijunsko pojačanje, posve besplatno odlazi u Škotsku

Marijan Čabraja napustio je Dinamo i potpisao za škotski Hibernian.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Marijan Čabraja više nije igrač zagrebačkog Dinama, karijeru će nastaviti u redovima škotskog prvoligaša Hiberniana s kojim je potpisao ugovor na tri godine.

Prije godinu i pol stigao je na Maksimir u transferu vrijednom čak 1,6 milijuna eura iz Gorice, ali u plavom dresu nije se najbolje snašao. Upisao je tek deset nastupa za Dinamo, osam u prvenstvu, a već prošlog ljeta ispao je iz svih kombinacija.

Išao je na jednu posudbu, u mađarski Ferencvaros, pa drugu u ljubljansku Olimpiju, a onda su ovog ljeta u Maksimiru donijeli konačnu odluku, vrijeme je za rastanak.

Čabraja besplatno napustio Dinamo

Aktualni hrvatski prvak neće dobiti ništa za Čabraju, pustili su ga posve besplatno, ali su dogovorili 40 posto od budućeg transfera.

Za kraj dodajmo da je transfer Čabraje je drugi najveći transfer u povijesti Gorice, dok je najveći transfer u povijesti onaj Iyayija Atiemwena koji je također prodan Dinamu za nešto više od dva milijuna eura.

No poredak će se vrlo vjerojatno promijeniti s transferom Kristijana Lovrića iz Gorice u Osijek koji bi trebao biti vrijedan nešto manje od dva milijuna eura plus 20 posto od sljedećeg transfera.

Tome valja pridodati i bonuse koji pak ovise o plasmanu Osijeka u nekom od europskih natjecanja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider