Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Što će reći šeici?

Neće još dugo ostati u Parizu? Messi nije baš najsretniji u PSG-u, David Beckham kreće u akciju

Lionel Messi mogao bi u skoroj budućnosti zaigrati za Inter Miami.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prošlog ljeta Lionel Messi je potpisao za PSG i to je bio transfer o kojem se pričalo tjednima.

Argentinski čarobnjak nakon isteka ugovora s Barcelonom preselio je u Pariz, ali tamo zasad nije na onoj razini na kojoj je godinama bio u dresu Katalonaca.

Oduševljeni činjenicom da su u svoje redove uspjeli dovesti ponajboljeg svjetskog nogometaša svih vremena bili su i vlasnici PSG-a i navijači. No, Messi se još uvijek nije do kraja uklopio u zvjezdanu momčad s Kylianom Mbappeom i Neymarom.

Messi u PSG-u nema lošu statistiku, ali nije to - to

Imao je i nekoliko sitnih problema s ozljedama uslijed čega mu je trener Mauricio Pochettino morao dozirati minutažu. Postigao je sedam pogodaka i upisao 11 asistencija što ne može biti loš učinak, međutim daleko je to od onih njegovih najboljih izdanja.

Jedan od razloga za to što se Argentinac nikada nije posve prilagodio je nostalgija za gradom u kojem je proveo više od pola svog života. Sa suprugom Antonellom i sinovima Messi koristi svaki slobodni trenutak kako bi odletio u Barcelonu gdje imaju kuću i gdje planiraju živjeti po završetku karijere.

Messi u PSG-u ima kraljevski tretman i bogovski ugovor koji traje do 30. lipnja 2023. s opcijom produljenja na još jednu godinu.

Inter Miami kao zadnja postaja u karijeri?

Nitko nije spominjao opciju da bi Messi mogao napustiti PSG prije isteka ugovora, sve dok ovih dana to nisu učinili - Amerikanci. Naime, Miami Herald piše da će David Beckham pokušati iskoristiti Messijevo nezadovoljstvo time kako se stvari odvijaju u Parizu i nagovoriti ga da već ovog ljeta prijeđe u njegov klub Inter Miami I čiji je predsjednik baš Beckham.

Djelovanje u tom smjeru dao je naslutiti i i suvlasnik Inter Miamija Jorge Mas.

"I dalje je Messi jedan od najboljih svjetskih nogometaša, njegove vještine se nisu smanjile. David je u dobrim odnosima s njim i svakako bismo ga htjeli vidjeti kao igrača Inter Miamija."

Naravno, nešto će se pitati i vlasnike PSG-a, kraljevsku obitelj iz Katra. Oni sigurno nisu izdvojili golemi novac da bi Messi samo jednu sezonu proveo u njihovom klubu.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider