Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Potpisao do ljeta 2025.

Oslobođen optužbe za silovanje, uništili su mu karijeru, ali sad se vraća na mala vrata

Mendy je posljednju utakmicu za Manchester City odigrao u kolovozu 2021. protiv Tottenham Hotspura. Istog je mjeseca uhićen, a potom ga je njegov tadašnji klub, s kojim mu je ugovor istekao 30. lipnja ove godine, i suspendirao.

Lorient (Foto: Afp)

Bivši nogometaš Manchester Cityja, 29-godišnji Francuz Benjamin Mendy, potpisao je dvogodišnji ugovor s francuskim prvoligašem Lorientom nakon što je u Velikoj Britaniji oslobođen optužbe za silovanje.

Mendy je posljednju utakmicu za Manchester City odigrao u kolovozu 2021. protiv Tottenham Hotspura. Istog je mjeseca uhićen, a potom ga je njegov tadašnji klub, s  kojim mu je ugovor istekao 30. lipnja ove godine, i suspendirao.

Mendy je oslobođen optužbi za silovanje u dva procesa. U siječnju je odlučeno da nije kriv po optužnici koja ga je teretila za šest slučajeva silovanja te jedan slučaj seksualnog napada. Prošli petak oslobođen je pak po optužnici za jedno silovanje i jedan pokušaj silovanja, za koje u prvom suđenju nije utvrđeno je li kriv ili nije.

Lorient je u objavi za medije naveo da je Mendy prošao liječnički pregled, da će nositi dres s brojem pet i prvi put se pojaviti u klupskom trening-centru u srijedu poslijepodne. Mendy je prije dolaska u Manchester City (2017.) igrao za tri francuska kluba: Le Havre (2011. - 2013.) Marseille (2013. - 2016.) i Monaco (2016. - 2017.).

Klub iz priobalnog grada na zapadu Francuske prošle je sezone završio na desetom mjestu prvoligaške ljestvice.

Benjamin Mendy Benjamin Mendy (Foto: Afp)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider