Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Dao bih mu i dva milijuna"

Kako će se rasplesti priča oko Petkovića? "Dinamo ga mora zadržati, on je sustav, a zamjene nema"

Još se ne zna ostaje li Bruno Petković u Dinamu ili odlazi u Trabzonspor.

Interes Trabzonspora za Brunom Petkovićem nešto je što stvara probleme Dinamu u pregovorima sa svojim centarforom. Petković je ušao u posljednju godinu ugovora prema kojem zarađuje 800.000 eura po sezoni i za potpis traži godišnju plaću od 1,2 milijuna eura, što mu u Maksimirskoj 128 ne žele dati. Turci, koje odnedavno vodi Nenad Bjelica, mogu Petkoviću ponuditi kudikamo više.

Ta tema našla se na meniju prve epizode ovosezonskog izdanja podcasta Utakmicu po utakmicu.

"Zbog sto drugih stvari Dinamu mora biti prioritet njega sačuvati ili čim prije zgotoviti stanje njegova ugovora jer on od 1. siječnja može slobodno pregovarati s drugim momčadima", započeo je Ivan Ljubić.

"Misliš da mu trebaju dati 1,2 milijuna eura po sezoni", upitala je Valentina Miletić, a Ljubić je odgovorio:

"Trebaju mu dati dva milijuna eura po sezoni"

"Već sam ti to ovdje rekao. Da, mislim da mu trebaju dati dva milijuna eura jer on je sustav. Imaš ovu postavku s Baturinom i Ivanušcem kao ljudima koji životare u međuprostoru, ali mogu oni raditi što hoće - bez Petkovića to ne funkcionira. Može li to Drmić odigrati? Možda može na trenutke, ali ovaj će ti doći na 30 metara od svoga gola i puknuti dijagonalu na krilo. Kad se lani lomilo prvenstvo, njegova je dijagonala otključala Osijek."

Mateo Pukšar ubacio se:

"Tih 200 ili 400 tisuća eura, to je statistička pogreška na klupskom budžetu od 60 milijuna eura."

"S poslovne strane, ti moraš riješiti pitanje njegova ugovora da znaš na čemu si. Prije svega moraš zbog sebe potpisati s njim novi ugovor da imaš dobru pregovaračku poziciju sa svim klubovima koji bi ga htjeli uzeti. Evo, Livaković ide u Fenerbahče, ali Dinamo za njega već ima spremnu zamjenu, Nevistića", nabrajao je Ljubić.

"Tko ti može zamijeniti Petkovića?" upitala je Valentina.

"Ma nitko, ni blizu", zaključio je Ljubić.

Cijela prva epizoda nove sezone podcasta Utakmicu po utakmicu

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider