Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Opaka konkurencija

Dani Olmo na radaru europskih velikana: Istrest će veliki novac, Dinamu stižu milijuni

Dani Olmo je na radaru Bayerna i bogate konkurencije, a Dinamo bi mogao zaraditi milijune od tog transfera.

Dani Olmo (Foto: Afp)

Bayern je, nakon turbulentne sezone u kojoj su zauzeli tek treće mjesto u Bundesligi, u potrazi za novim trenerom, ali i igračima.

Nakon što su dobili nekoliko odbijenica, Bavarci su kontaktirali Vincenta Kompanyja iza kojeg je pak ne baš uspješna epizoda u Burnleyju. Nije ih uspio zadržati u Premier ligi, ispali su u rang niže, no svejedno je privukao njemačkog diva.

Pregovori su daleko otišli i on je najveći favorit za preuzimanje vruće klupe, a istovremeno traje i potraga za pojačanjima.

Bavarci su suzili izbor potencijalnih pojačanja za iduću sezonu, a na tom se popisu nalazi i bivši nogometaš Dinama Dani Olmo, tvrdi poznati insajder Fabrizio Romano.

Dinamo ima pravo na postotak od transfera

Max Eberl, sportski direktor bavarskog kluba jako dobro poznaje Olma iz RB Leipziga, a on će ovog ljeta sasvim sigurno napustiti klub, i to za popriličnu odštetu. Odštetna klauzula iznos čak 60 milijuna eura, klubovi će morati duboko zagrabiti u džep, no Bayern nije jedini koji ga želi dovesti.

Spominje se tako interes Barcelone, ali i dva engleska premierligaša. Kako god bilo Leipzig će dobro zaraditi na svom nogometašu, ali i Plavi koji imaju pravo na postotak od Olmovog transfera, odnosno 20 posto od razlike koja ostane kada se od 60 milijuna eura odbije već plaćenih 29.

Dakle, 20 posto od 31 je 6,2, a upravo bi toliko milijuna eura trebalo kapnuti u blagajnu maksimirskog kluba.

Srpska rukometna reprezentacija Hladan tuš za srpski rukomet: Ostali i bez posljednje nade da će ići na SP u Hrvatskoj divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider