Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
je li to budućnost?

Čeka nas jedna velika promjena vezana za transfere: Barcelona upravo radi na velikom poslu

Ljetni bi transferni rok u nogometu trebao biti drukčiji nego inače.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Što nas čeka u novom nogometnom prijelaznom roku, pitaju se već lagano nestrpljivi navijači, naročito klubova koji su imali neuspješnu sezonu. Nogomet u doba korone u velikoj je krizi, onoj financijskoj prije svega, a oporavak će trajati još godinama.

Oni najbogatiji klubovi, ujedno i najzaduženiji, pokušali su riješiti svoje probleme osnivanjem Superlige. Samo su ubrzali već sklepane planove o zatvorenom društvu bogatih koji bi dugove vratili na taj način, ali njihov je plan, barem zasad, doživio fijasko.

Jedno je sigurno, transfere poput PSG-ovih ili Barcinih ovog ljeta nećemo vidjeti. U tom nekom kontekstu megatransfera spominje se zasad jedino prelazak Harryja Kanea u Manchester City. Navodno će gazda Spursa Daniel Levy tražiti 150 milijuna funti, no iako je tvrd pregovarač, ipak bi ta cijena trebala biti niža.

Razlog je navodno kriza zbog koje klubovi ne raspolažu s budžetima od prije dva ili tri ljeta. Zbog toga bi se u ovom prijelaznom roku mogle dogoditi neke promjene u vidu drukčijeg načina poslovanja klubova kod transfera.

Radi se o zamjenama igrača, nekad direktnim jedan za jedan, ili više njih za određenu zvijezdu ili uz dodatak manjih iznosa novca. Klubovi s viškom igrača tako se mogu riješiti njihovih ugovora i plaća koje opterećuju proračun.

Jesi li za trade?

O tome aktivno razmišljaju u Manchester Unitedu, koji, prema pisanju engleskih medija, nudi Martiala i Lingarda Tottenhamu za Kanea ili pak Lingarda za Declana Ricea. U Barceloni pak zbog nagomilanih dugova žele smanjiti plaće većini igrača ili ih se riješiti. Zato već neko vrijeme traju pregovori o mogućoj spektakularnoj zamjeni.

Antoine Griezmann tako bi se mogao vratiti u Atletico, a u drugom smjeru mogao bi otići Joao Felix. Portugalac ima nekoliko puta manju plaću, sedam je godina mlađi i čini se kako više odgovara Barcinu nogometnom svjetonazoru nego onom Diega Simeonea. Barca bi najradije dobila keš za Francuza, ali na stolu je ovaj ozbiljni posao kojim bi svi mogli biti zadovoljni.

Sezona nogometnih tradeova uskoro će biti otvorena, bit će ih više nego ikada…

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider