Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Može ići, ali...

Na vidiku treći najveći transfer u povijesti nogometa: Hoće li City zbilja iskrcati 170 milijuna eura?!

Čini se kako je brzo razriješena nedoumica gdje će jedan od najboljih svjetskih nogometaša nastaviti karijeru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Početkom ovog tjedna navijače Tottenhama zaledila je vijest kako je najbolji igrač njihovog kluba zatražio transfer. Harry Kane je predsjedniku Danielu Levyju rekao kako inzistira na prodaji, on u klubu više ne misli ostati, smatra da je došlo vrijeme za odlazak.

Time su potvrđena nagađanja koja u engleskim medijima traju već neko vrijeme, a ujedno su automatski pokrenute nove špekulacije, vezane oko toga gdje bi njihov udarni napadač i najbolji strijelac Svjetskog prvenstva u Rusiji mogao nastaviti karijeru.

Prvotno se pisalo kako samo tri kluba dolaze u obzir odnosno kako su samo Manchester City, Manchester United i Chelsea spremni ući u pregovore za Kaneovo dovođenje.

No, čini se kako bi ta nedoumica mogla biti vrlo brzo razriješena. The Times piše kako je Kane poručio Spursima da želi prijeći u – City.

Letvica postavljena jako visoko

Njegova želja je da mu Pep Guardiola bude trener i pošto-poto želi tamo, međutim nešto će se pitati i Tottenham i njihova nadaleko poznatog škrtog predsjednika Levyja. Budući da Kane ima važeći ugovor koji traje do 30. lipnja 2024., klub je u poziciji da baš i ne mora pristati na prvu ponudu za napadača čiju tržišnu vrijednost Transfermarkt procjenjuje na 120 milijuna eura.

gol expired Čudesan igrač i zvijezda nove generacije svjetskog nogometa: Guardiolino otkriće ne prestaje briljirati divider

Kako pišu Englezi, Levy je odgovorio Kaneu da ga neće pustiti ukoliko City ne plati odštetu od 150 milijuna funti. U eurima se radi od 173 milijuna eura što bi, ako se realizira, bio treći najveći transfer u povijesti nogometa, iza Neymara (222 milijuna eura PSG platio Barceloni) i Kyliana Mbappea za kojeg su Parižani platili Monacu ukupno 180 milijuna eura.

Guardiola je i ranije htio dovesti Kanea pa vjerojatno neće propustiti ovu priliku, ali pitanje je hoće li baš platiti toliko koliko Levy traži. City nikad u svojoj povijesti nije platio više od 76 milijuna eura (toliko je koštao Kevin De Bruyne) za jednog igrača i vjerojatno slijede maratonski pregovori, kao što je to bilo onda kada su iz Tottenhama odlazili Luka Modrić, a nešto kasnije i Gareth Bale.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider