Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Jedino njemu je to uspjelo

Čudesan igrač i zvijezda nove generacije svjetskog nogometa: Guardiolino otkriće ne prestaje briljirati

Manchester City je poražen na gostovanju kod Brighton & Hove Albiona i to nakon što je vodio 2:0.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U 37. kolu engleske Premierlige novi prvak Manchester City doživio je poraz koji neće previše utjecati na raspoloženje i atmosferu unutar kluba.

City je izgubio 3:2 na gostovanju kod Brighton & Hove Albiona i to nakon što je imao prednost od dva zgoditka, ali budući da je titula već osigurana, nitko neće previše mariti za ovaj gubitak bodova, vjerojatno čak ni poslovični perfekcionist Pep Guardiola.

Podatak koji će s jučerašnjeg susreta zasigurno "ponijeti" sa sobom vezan je uz Phila Fodena.

Engleski reprezentativac bio je taj koji je postigao drugi pogodak za City, a upravo s tim golom postao je prvi i jedini nogometaš koji je pod vodstvom Pepa Guardiole uspio doći do 30 golova prije nego li je navršio 21 godinu.

gol expired Kovačić zaigrao nakon više od mjesec dana, Chelsea upisao važnu pobjedu divider

Foden će 28. svibnja proslaviti 21. rođendan, njegov trenutni učinak u svim natjecanjima glasi: 122 nastupa, 30 golova, 22 asistencije.

Guardiola je četiri godine bio trener Barcelone, tri na klupi Bayerna, već pet vodi City i davao je priliku brojnim mladim igračima, ali nitko osim Fodena nije uspio tako brzo doći do brojke od 30 golova. To najbolje govori kakvo čudo od igrača City ima u ovom svom all-rounderu, mladiću koji na kojoj god da poziciji igra – igra sjajno…
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider