Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Veliki korak u karijeri

Sprema se senzacionalni transfer Juranovića u Madrid, Celtic traži ogromnu odštetu

Atletico Madrid traži zamjenu za Šimu Vrsaljka, a prva opcija mogao bi biti Josip Juranović.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski nogometni reprezentativac Josip Juranović na meti je nekolicine engleskih premierligaša, ali i španjolskog velikana Atletico Madrida.

Budući da su na poziciji desnog beka ostali na Šimi Vrsaljku, koji po isteku ugovora potpisuje za grčki Olympiacos, i Danielu Wassu, koji je napunio 33 godine, Madriđani su iskazali interes za braniča Celtica, piše The Times.

Sjajnim igrama u dresu aktualnog škotskog prvaka zaradio je simpatije navijača, ali i uprave Celtica, koja ga ne želi tako olako pustiti. Stigao je tek prije godinu dana iz varšavske Legije za odštetu od tri milijuna eura i potpisao ugovor na pet godina.

Kako nisu u stisci s novcem, čelnici Celtica izvjesili su cijenu od 17 milijuna eura za 26-godišnjeg Hrvata. Pa tko voli, nek izvoli.

Odradio odličnu sezonu

Juranović je imao sjajnu sezonu, za Celtic je u svim natjecanjima postigao pet pogodaka i upisao dvije asistencije.

Igrao je uglavnom na poziciji desnog beka, ali po potrebi i na lijevoj strani obrane, baš kao što je to bio slučaj u nekim utakmicama Lige nacija ovog lipnja, kada je zbog problema s ozljedama originalnih lijevih bekova na izuzetno teškim ispitima u Danskoj i Francuskoj uskočio na tu poziciju i posao obavio vrlo dobro.

gol expired Preko Osijeka je dospio u reprezentaciju, a sad je na pragu velikog transfera? divider

Tržišna vrijednost Juranovića prema Transfermarktu iznosi samo četiri milijuna eura, ali to tek treba gledati kao tržišni orijentir. Ipak su pred Juranovićem najbolje igračke godine.

Za kraj dodajmo da je ugledni talijanski stručnjak za transfere Fabrizio Romano već ranije pisao o interesu nekolicine europskih klubova za hrvatskog nogometaša.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider