Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tottenham kupuje

Na pomolu transfer koji širom otvara vrata Perišićevu povratku u Hajduk

Ivan Perišić trenutačno prolazi proces rehabilitacije. Ugovor s Tottenhamom traje mu do 30. lipnja.

Ivan Perišić (Foto: Vojko Bašić/Cropix)

Hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Perišić trenutačno se oporavlja od teške ozljede prednjih križnih ligamenata desnog koljena. Poslije operacije u Innsbrucku Perišić je započeo s rehabilitacijom, a svoje obožavatelje često preko Instagrama izvještava o tome kako napreduje oporavak.

Naročito su za njegovo zdravstveno stanje zainteresirani navijači Hajduka koji još uvijek nisu izgubili nadu da će se Perišić u aktualnoj sezoni stići oporaviti, obući bijeli dres i time ispuniti obećanje koje je javno dao o povratku na Poljud.

Perišić ima ugovor s Tottenhamom do 30. lipnja i sve ovo vrijeme Spursi ga plaćaju preko 200.000 eura tjedno. Paralelno s tim, klub iz sjevernog Londona mora pronaći lijevo krilo jer Ivana još mjesecima neće biti na travnjaku, a zimski prijelazni rok je pred vratima.

Postecoglou na lijevo krilo dovodi Jotu iz Al Ittihada

Stoga se trener Ange Postecoglou bacio u potragu i pronašao ga u - Saudijskoj Arabiji. Portugalac Jota, kojeg je Postecoglou trenirao u Celticu i s čijim je kvalitetama itekako upoznat, uskoro će okončati svoju kratku avanturu na Bliskom Istoku.

Jota je ljetos napustio Celtic i potpisao za Al Ittihad koji je Škotima iskrcao 29 milijuna eura odštete. Međutim, nije se naigrao, odigrao je samo pet utakmica i frustriran je, a Saudijci su mu već nudili sporazumni raskid ugovora. Tada je to odbio, ali sad bi se mogao predomisliti i prihvatiti poziv Postecogloua.

Dvije sezone u Celticu je Postecoglou bio trener Joti i ovaj je u tom razdoblju zabio 28 golova i upisao 26 asistencija.

Ako se to dogodi i Jota s prvim danom iduće godine postane igrač Tottenhama, tada bi i čelnici Spursa omekšali u pregovorima s Perišićem glede sporazumnog raskida ugovora, jer bi im pozicija lijevog krila bila prenapučena (Jota, Manor Solomon, Bryan Gil, Ryan Sessegnon). Scenarij je to u kojem bi se Perišić u ožujku ili travnju vratio u Hajduk, pomogao Splićanima u borbi za naslov prvaka i usput hvatao formu za Europsko prvenstvo u Njemačkoj.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider