Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Najskuplji igrač Dinama

Četverostruki prvak Europe želi dovesti Josipa Šutala: Spremaju bogatu ponudu?

Hrvatski reprezentativac Josip Šutalo ima ugovor s Dinamom do ljeta 2028.

Josip Šutalo (Foto: Ronald Gorsic/Cropix)

Pred prvu utakmicu sezone, Superkup dvoboj protiv Hajduka na Maksimiru, procurilo je ime novog kluba koji je zainteresiran za najskupljeg igrača Dinama, Josipa Šutala.

Ranije se spominjao interes RB Leipziga i Napolija, a sada je tom popisu pridodano i ime nizozemskog velikana Ajaxa. Nedavno su prodali Jurriena Timbera u redove Arsenala za odštetu od 45 milijuna eura, tako da su u potrazi za njegovim nasljednikom.

Ako se može vjerovati pisanju De Telegraafa, izbor je pao na Šutalu za kojeg Dinamo pak traži odštetu od 20 milijuna eura. Na prvu možda zvuči puno, ali radi se o relativnom mladom igraču koji je već nakupio 80-ak nastupa u prvoj momčadi Dinama, ali i osam nastupa za izabranu hrvatsku vrstu.

Navijačice Gane na SP u Katru Objavljene skupine afričkih kvalifikacija za SP 2026., sustav natjecanja djeluje pomalo nepošteno divider

Osim toga, imali su prilike osobno se uvjeriti u njegove kvalitete, igrao je Šutalo polufinale Lige nacija između Hrvatske i Nizozemske, tako da vrlo dobro znaju što mogu dobiti od njega.

No čini se da je prvi favorit za dovođenje Šutala - RB Leipzig. Nijemci prvo moraju prodati Joška Gvardiola u Manchester City za rekordnu odštetu od 100 milijuna eura, a nakon toga bi mogli krenuti po hrvatskog braniča.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider