Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Općoj javnosti bio je šok, ali..."

Transfer koji je mnoge začudio ove zime: "Genijalno, ja bih pješke išao tamo"

Stipe Biuk iz Hajduka je prešao u Los Angeles, aktualnog prvaka MLS-a.

Komentirajući zimski mercato, u podcastu Utakmicu po utakmicu iznijeli su svoja razmišljanja o transferu Stipe Biuka iz Hajduka u Los Angeles.

"Meni osobno uopće nije šok što je otišao, ali mi je šok destinacija", rekla je Valentina Miletić.

"Općoj javnosti šok je zato što Amerikance smatraju tipovima koji su tek otkrili nogomet. Kao da je pokojni Pele jučer došao u Cosmos, a nije. Biuk je otišao u jednu od deset najboljih liga na svijetu", poručio je Ivan Ljubić.

Mateo Pukšar uzeo je riječ:

"Meni je, iskreno, to genijalan transfer. Da sam ja Stipe Biuk, išao bih pješke u Los Angeles. Zbog života, Hollywooda, lige koja je infrastrukturno savršena. Tereni su savršeni, nogomet je takav da ima prostora koliko hoćeš, ne igraju se neke prejake obrane, ima puno golova na utakmicama. Stadioni su puni, osjećaš se kao superstar, ideš u klub koji je aktualni prvak MLS-a. Umirovio se Bale, imaš sto stvari za, ali imaš i pitanja zašto on ide tamo i to je također razumljivo pitanje.

"Ako je Hajduk zadovoljan transferom, ako je Biuk zadovoljan i ako je L.A. zadovoljan, onda nemamo o čemu govoriti", poentirao je Ljubić.

Igor Ćurković naglasio je:

"Prošle zime iz američkog MLS-a u Europu su došla 33 nogometaša i taj će broj biti sve veći, nije to više liga u koju nogometne karijere idu umrijeti."

Cijela 19. epizoda podcasta Utakmicu po utakmicu

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider