Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
OVO NITKO NIJE OČEKIVAO

Bomba s Poljuda: Stipe Biuk u senzacionalnom transferu napušta Hajduk, ali i europski nogomet

Stipe Biuk više nije Hajdukov nogometaš. Dragulj s Poljuda karijeru će nastaviti u Los Angeles FC-u.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako ga se povezivalo s velikim brojem europskih klubova, većinom iz talijanske Serie A, Stipe Biuk nastavit će karijeru tamo gdje uistinu nitko nije očekivao.

Njegovo odredište je prvak američke Major League Soccer lige, Los Angeles FC, s kojim je Biuk potpisao ugovor do 2026. godine.

Bogata zarada Hajduku, sjajan ugovor Biuku

Prema dostupnim informacijama, Hajduk će za ovaj transfer uprihoditi 6.5 milijuna eura, no cifra s bonusima može narasti na osam milijuna, a dobit će i 20 posto vrijednosti idućeg transfera.

Osim toga, došli smo do informacije kako je Biuk dobio bogat ugovor kakav je zapravo vrlo teško odbiti.

Brzo se probio pa ga se čekalo

19-godišnji Biuk za Hajduk je odigrao 67 utakmica, upisavši šest pogodaka i osam asistencija, a odmah po dolasku u prvu momčad je sve oduševio svojom tehnikom i driblinzima te zapravo kompletnim nogometnim talentom koji posjeduje.

Ipak, nakon bombastičnog starta očekivao se streloviti uspon prema još boljim partijama, no on nije dolazio tako brzo kako su se u Hajduku nadali.

Biuk tako dolazi u klub osnovan 2014. godine te koji tek od 2018. godine igra MLS, ali isto tako klub koji je vrlo brzo uspio postati jedan od najjačih u SAD-u, što su potvrdili osvajanjem ovogodišnje titule prvaka.

U svlačionici bi ga trebala čekati neka poznata imena svjetskog nogometa, poput Garetha Balea i Carlosa Vele. Meksikanac je zapravo već prava ikona ovog kluba, a Bale je bio ključan igrač u finalnoj utakmici MLS playoffa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider