Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Brzo ga čeka debi

VIDEO Trabzonspor predstavio Bjelicu navijačima: Prvu izjavu dao je na španjolskom

Već sutra Nenad Bjelica debitira na klupi Trabzonspora protiv Sivasspora u turskom prvenstvu.

Nenad Bjelica (Foto: Twitter/Trabzonspor/Screenshot)

Nenad Bjelica je novi trener turskog prvaka Trabzonspora, s kojim je potpisao ugovor na dvije i pol godine. Hrvatski trener nema puno vremena za upoznavanje s novom momčadi, jer ga već sutra čeka ligaški dvoboj kod Sivasspora.

U novom klubu je dočekan poput velike zvijezde, a pripremili su i sjajan video predstavljanja. Susreo se Bjelica s mnogobrojnim navijačima, obišao klupske prostorije i trofejnu salu, a onda je sjeo na travnjak i poslao kratku poruku navijačima na španjolskom jeziku:

"Jako sam sretan. Za mene je velika odgovornost biti dio ove sjajne momčadi sa sjajnim navijačima. Jedva čekam da krenemo", kazao je hrvatski trener.

Luka Modrić i Mateo Kovačić Pogledajte fotografije iz tunela: Modrić i Kovačić sjede na podu, a pored njih Brazilci iz Katra divider

Budući da je dugo godina proveo u španjolskom nogometu, igrajući za Albacete, Real Betis i Las Palmas, tečno govori španjolski jezik. Taođer, priča još pet jezika - hrvatski, engleski, njemački, talijanski, poljski.

Trenersku karijeru Bjelica je započeo u austrijskom Kärntenu, a potom je radio u još tri kluba iz Austrije, Lustenauu, WAC St. Andriji i bečkoj Austriji. Potom je otišao u talijansku Speziju i poljski Lech iz Poznana, dok je 2018. godine preuzeo Dinamo.

Odličan je posao radio u zagrebačkom klubu kojeg je napustio 2020. i preselio u Osijek, što mu je bio posljednji posao prije sadašnjeg odlaska u Trabzonspor.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Zizou je uzeo baklju i predao je ni više ni manje nego Rafaelu Nadalu.

Napetost raste! 

Više OVDJE -> https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
S broda je glasno odjekivalo "Hrvatska", a na svim sportašima vidio se ponos. ❤🇭🇷

📸: AFP
Poznati stižu na otvaranje. Ovo su superzvijezde najiščekivanijeg filma godine (Wicked), Ariana Grande i Cynthia Erivo.

A vi otvorenje (onaj uglavnom sportski dio) i sve oko njega možete pratiti ovdje:
https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
Danas službeno počinju Olimpijske igre u Parizu, a hrvatska vaterpolska reprezentacija već u nedjelju uskače u bazen kada će svoju olimpijsku avanturu započeti utakmicom protiv starog znanca - Crne Gore. 🤽‍♂️

Barakude su spremne, a mi im želimo puno sreće i još jednu olimpijsku medalju! 🇭🇷❤️

📸: Damir Krajac/CROPIX