Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
VELIKI IZAZOV

Policija na velikom iskušenju: Torcida dolazi sa svih strana, Funcuti u konvoju, a stižu i BBB-i?

Bit će vatreno na tribinama na riječkoj Rujevici u finalu Kupa.

Galerija Torcida i Funcuti idu na finale Kupa Funcuti na putu za finale Kupe Bili vlak navijača Hajduka +8 Bili vlak navijača Hajduka

Finale SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa, koje se danas od 19 sati igra na Rujevici, proglašeno je utakmicom visokog rizika. Razloga za takvu procjenu policije ima i više nego dovoljno jer u finalu se sastaju Hajduk i Šibenik.

Najžešći navijači tih dvaju klubova Torcida i Funcuti ne vole se baš previše, a usto će se šibenskim navijačima pridružiti i Bad Blue Boysi. Utakmica se, podsjetimo, igra u Rijeci i jasno je zašto je policija u dobrom dijelu Hrvatske danas na nogama.

Bili vlak, konvoji, ali i BBB-i?

Iz Splita je rano jutros krenuo Bili vlak u kojem će biti jedan dio Torcide i navijača Hajduka. Oni stižu praktički sa svih strana, ali najveći dio iz smjera Dalmacije. Iz istog pak smjera stiže i dobro čuvani konvoj s navijačima Šibenika koje će policija pratiti cijelim putem tamo i nazad.

Marko Livaja protiv Šibenika Nada za Šibenik protiv Hajduka: Evo tko je sve ispao iz lige i osvojio Kup, najpoznatiji slučaj u Engleskoj divider

Za navijače Hajduka glavni prihvatni punkt je Kikovica - Soboli na autocesti A6, a onamo moraju stići do 15 sati kako bi u organiziranoj koloni bili dopraćeni do stadiona na Rujevici. Navijači koji dolaze organizirano vlakom iz Splita bit će prepraćeni u zonu stadiona u organizaciji policije.

Već se tjednima šuškalo kako će Funcutima u pomoć stići i pripadnici BBB-a s kojima su u prijateljskim odnosima. Iz Zagreba će navodno Boysi stići autobusima i kombijima.

Tko će osvojiti Kup?

Ukupno glasova:

Navijači Hajduka kupovali ulaznice za sve tribine

Oni će biti smješteni na sjevernoj tribini Rujevice, gdje se inače nalazi domaća skupina Armada. Taj sektor neće biti popunjen kao ostatak stadiona koji bi trebali okupirati navijači Hajduka. Oni će se većinom nalaziti na istočnoj tribini, ali su uspjeli pokupovati i velik dio ulaznica za ostale tribine.

Policija će tako osim same organizacije dolaska navijača imati veliki zadatak zaustaviti moguću eskalaciju navijačkih strasti i na samim tribinama, a potom i organizirati povratak svih navedenih skupina na njihova odredišta.

Nadamo se samo da pred njima nije besana noć na cestama diljem Hrvatske.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider