Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
svašta je rekao o bijelima

Toplak skinuo rukavice: ''Hajduk je ispao od momčadi koja bi se borila za ostanak u HNL-u''

Stručni komentator MaxSporta pogledao je istini u oči i ''oprao'' Hajduk nakon ispadanja iz Europe.

Anthony Kalik (Foto: Ante Cizmic/Cropix)

Nogometaši splitskog Hajduka oprostili su se od europskih natjecanja u 3. pretkolu Konferencijske lige, s ukupnih 1:0 od Bijelih bio je bolji slovački Ružomberok.

Šesti klub Fortuna lige izbacio je Splićane i nastavlja svoj put u Armeniji protiv Noaha, koji je iznenadio AEK u dvomeču.

Nakon utakmice stručni komentator MaxSporta Samir Toplak pogledao je istini u oči i ''oprao'' Hajduk nakon ispadanja iz Europe.

''Ružomberok je prosječna momčad, ali Hajduk ne može ni protiv takvih''

''Ono što igrači pružaju nije dobro. Danas su ispali od jedne izuzetno prosječne ekipe koja bi se u HNL-u borila za ostanak'', istaknuo je Toplak i nastavio:

''To se ne smije dogoditi... Ovo nije kup sustav. Imaš 180 minuta, i u tom periodu, protiv ovakve ekipe, ne zabiti gol - pa kako ćeš proći? U ovoj utakmici stvorili su mnogo prilika. Ali sami su si krivi - da su iskoristili nekoliko prilika, lagano bi prošli dalje. Ružomberok je stvarno prosječna momčad, no Hajduk ni protiv takvih ne može. Pa ni pred svojim navijačima, na svom Poljudu...''

Dani Olmo Olmo ljudima u Barceloni: ''U Hrvatskoj sam puno naučio, Dinamo je moj drugi dom'' divider

''Ružomberok nije imao snage ni znanja nauditi osim u prekidima, a oni su to iskoristili jednom. I sam sam bio svjedok da su padali s nogu, nisu mogli stajati... Branili su se sa šest igrača u liniji, ali Hajdukova inicijativa nije urodila plodom'', analizirao je i dodao:

''Nedostajalo je odlučnosti u završnici. Prvo poluvrijeme Hajduk je imao bolje šanse, a drugo je to bilo manje. Slovaci su počeli odugovlačiti, svi to rade... Hajduk je sam kriv i frustracija je jako velika.''

Raketa nije spreman

Dotaknuo se Toplak i slučaja Perišić.

''Puno se toga pričalo, ali ono najvažnije, komunikacija, nije postojalo niti u jednom smjeru. Nedostajala je komunikacija između trenera, igrača i sportskog direktora. To sve nije smjelo izaći van. Tek kad su donijeli odluku, mogli su tako nešto napraviti. Perišić je preveliko ime hrvatskog nogometa da bi tako sve završilo. To je tužna priča hrvatskog nogometa koja nije zaslužila takav kraj.''

Luka Modrić Real šokirao navijače cijenom ulaznicama, kapetan Modrić šalje poruku s plakata divider

Istaknuo je da Ivan Rakitić nije spreman za ove napore.


''Nije spreman. Jednostavno je i to se vidi. Nije spreman preuzeti rizik da iskreira napad i završi ga. U ovom trenutku nije ono što se očekivalo. Sve je to normalno. Oni koji su mislili da će kad on dođe biti 20 bodova ispred svih, malo su u zabludi'', zaključio je Samir Toplak.

Gennaro Gattuso Ovako je Gattuso rezimirao katastrofu protiv Slovaka: ''Peče i boli, ali dobra sezona je ispred nas'' divider

Marko Livaja Livaja kritizirao taktiku Hajduka: ''Kvalitetniji smo, trebali smo više riskirati'' divider

Je li hrvatski klupski nogomet precijenjen?

Ukupno glasova:

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Kakva bi to igra sudbine bila da Željko Sopić naslijedi Sergeja Jakirovića u Dinamu 👀

📸Ronald Goršić/CROPIX
Možda je to bila tema razgovora između Jakira i Kompanyja nakon utakmice? Nikad nećemo saznati... ⚽

📸: CROPIX
Perišić putuje u Nizozemsku... 🇭🇷⚽️🇳🇱

📸: Cropix & Fabrizio Romano Facebook
Teška večer za Modre na Allianz Areni. ⚽🔵

📸: Ronald Gorsic/CROPIX