Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Velikani u startnom bloku

Top deset slobodnih zvijezda koje će uzdrmati tržište: Oko njih će se voditi velika bitka!

Od velikih zvijezda sa slobodnim papirima moguće je napraviti bombastičnu momčad…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Približava se ljetni prijelazni rok. U ovo doba godine pripreme za mercato obično su u punom jeku. Ove godine situacija je ipak drukčija, nije da novca nikako nema, ali financijska kriza ozbiljno je nagrizla i najveće klubove.

Vidjet ćemo hoće li biti spektakularnih transfera, nije isključeno, ali mnogi će sigurno pribjeći politici dovođenja slobodnih igrača. Na tržištu će ih biti popriličan broj, među njima i neka velika imena.

Najveće ime svakako je Lionel Messi. Višemjesečna sapunska opera dobit će epilog. Messijev obožavatelj Joan Laporta preuzeo je kormilo Barcelone. U nekim drugim vremenima to bi jamčilo Messijev ostanak na Camp Nouu, no situacija nije tako jednostavna. Barcelona nema novca, a Messijeva potraživanja su astronomska. Argentinac još k tome traži pravi projekt, dovođenje pojačanja koja će mu dati nadu da može osvojiti još jednu Ligu prvaka.

gol expired Uznemirujuće scene: MMA borcu otpao prst tijekom borbe divider

Bayernova polivalentnog braniča Davida Alabu želi cijela Europa. Početkom godine činilo se da je sve dogovorio s Real Madridom, ali čini se da baš i nije tako. Posljednje informacije govore da se u priču uplela i Barcelona. U redu stoje PSG, Manchester City, Liverpool i Cheslea. Austrijanac može čekati i kalkulirati. Iako je slobodan, neće biti jeftin. Traži veliku plaću i bonus na ruke za potpis ugovora.

Realov kapetan Sergio Ramos također je na izlaznim vratima. Krajem prošle godine nije pristao na ponuđene uvjete za produljenje ugovora. Igra živaca s Florentinom Perezom nije mu strana. Zna se što se sve događalo prilikom posljednjeg produljenja. No onda je Ramos bio šest godina mlađi, a sada je već u godinama.

Razlog razdora je, naravno, novac. Real nudi nešto lošije uvjete, deset posto manju plaću, što ne izgleda tako loše za igrača u godinama, ali Ramos ne odustaje od svojih potraživanja. Želi do zadnjeg centa iste uvjete. Čini se da kapetan tjera inat. Pita se: ako ima novca za nova pojačanja, jer priča se o Klylianu Mbappeu i Erlingu Haalandu, kako nema za njegovu crkavicu?

Memphis Depay velika je želja Barcina trenera Ronalda Koemana. Pokušao je dovesti sunarodnjaka prošlog ljeta, ali financijska situacija u katalonskom klubu nije mu to dopustila. Koeman smatra da je Depay napadač koji će se savršeno uklopiti u Barcin stil igre.

Lucas Vazquez još je jedan igrač Reala koji je odbio produljiti ugovor. Priča se da bi mogao u Bayern, moguće da bi se taj transfer mogao ostvariti paketu s Alabom.

gol expired Bivši suigrač Perišića i Kovačića napao roditelje, priveden krvavih hlača divider

Georginio Wijnaldum još je jedan Nizozemac na meti Barcelone. Liverpool ga ne želi pustiti samo tako, Redsi mu nude produljenje, ali zasad nema dogovora. Sve će ovisiti o visini plaće koju traži.

Sergio Agüero blizu je 33. To su već godine kada se razmišlja o posljednjem ugovoru. U ponedjeljak je potvrdio da neće ostati u Manchester Cityju. Nekoliko je puta istaknuo da mu je velika želja igrati s Messijem. Situacija nije jednostavna jer ne zna se želi li ga Barcelona, a ni kamo će Messi.

Cityjev stoper Eric Garcia već dugo koketira s Barcelonom. Katalonci ga žele vratiti u svoje redove, vide ga kao nasljednika Gerarda Piquea, koji je također imao sličan put.

Gianluigi Donnarumma još se nije dogovorio s Milanom. Obje strane kalkuliraju, vratarov je agent lukavi Mino Raiola. Tu će biti još nadmudrivanja, no teško je reći kako će priča završiti.

Julian Draxler nekoć je važio za velikog njemačkog talenta. Odlaskom u PSG nije pogodio. U Parizu se nije razvijao kako je očekivao. Još je u dobrim godinama (27), još uvijek stigne oživjeti karijeru.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider