Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Senzacija iz Njemačke

Toni Kroos šokirao nogometni svijet: Legenda ide u mirovinu, neće produžiti ugovor s Realom!

Toni Kroos odlučio se povući u nogometnu mirovinu nakon ove sezone.

Toni Kroos i Luka Modrić (Foto: Afp)

Toni Kroos donio je šokantnu odluku! Ponajbolji veznjak današnjice odlučio se povući u nogometnu mirovinu nakon Europskog prvenstva 2024. s Njemačkom.

To znači da neće produžiti ugovor s Real Madridom koji mu, kao i hrvatskom kapetanu Luki Modriću, istječe na kraju ove sezone. Odlaskom njemačkog veznjaka otvara se prostor u središnjem redu, ali i u budžetu za narednu sezonu.

Upravo to ide u prilog Modriću, koji je sada još bliže potpisu novog ugovora s madridskim klubom, ali pod nešto drukčijim uvjetima.

Real potvrdio šokantnu informaciju

Senzacionalnu informaciju objavio je poznati njemački novinar Florian Plettenberg, a samo koju minutu kasnije stigla je i službena potvrda iz redova madridskog kluba.

"Real Madrid želi izraziti zahvalnost i naklonost Toniju Kroosu, igraču koji je dio povijesti Real Madrida i jedna od legendi našeg kluba i svjetskog nogometa. 

Toni je u naš klub stigao 2014. godine i bio temeljni igrač u jednom od najuspješnijih razdoblja u 122 godine dugoj povijesti Real Madrida.

Tijekom deset sezona u kojima je branio naš dres i grb, do danas je osvojio 22 naslova u 463 utakmice, četiri europska kupa, pet klupskih svjetskih prvenstava, četiri europska superkupa, četiri lige, jedan Kup Kralja i četiri španjolska Superkupa.

Real Madrid želi izraziti svoju zahvalnost i naklonost Toniju Kroosu, igraču koji je već dio povijesti Real Madrida i koji je jedna od velikih legendi našeg kluba i svjetskog nogometa.

Još ga čeka finale Lige prvaka s Realom

Zauvijek će ostati u srcima svih navijača Madrida zbog izvrsnosti svog nogometa, zbog toga što je kao igrač dao sve za ovaj dres, predstavljajući pritom vrijednosti Real Madrida", poručili su iz Kraljevskog kluba.

Madriđane 1. lipnja čeka finale Lige prvaka u Londonu protiv Borussije Dortmund što bi trebala biti Kroosova posljednja utakmica u Realovu dresu. Posljednjih mjeseci se nagađalo hoće li produljiti ugovor, ali malo tko je očekivao da će završiti karijeru:

"Uvijek mi je bila ambicija završiti karijeru na igračkom vrhuncu", napisao je.

Kroos se ove godine vratio u njemačku reprezentaciju s kojom je 2014. osvojio Svjetsko prvenstvo. Europsko prvenstvo u Njemačkoj počinje 14. lipnja.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider