Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
svi su nasjeli...

Bolesna izmišljotina internetskog 'trolera': Kroos ipak nije nahvalio Modrića

Toni Kroos ipak nije dao jedan od najvećih komplimenata hrvatskom kapetanu Luki Modriću.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Veznjak Real Madrida Toni Kroos uvršten je zajedno sa svojim suigračem i hrvatskim kapetanom Lukom Modrićem u FIFA-inu najbolju momčad 2017. godine. Na društvenim mrežama frcale su reakcije igrača nakon velike priredbe u Londonu, a u moru vijesti našla se i bolesna izmišljotina.

"Kada bih mogao mijenjati svoj trofej prvaka svijeta za Modrićeve nogometne sposobnosti, napravio bih to bez razmišljanja! Ja sam prosječna roba, Modrić je nogometni bog", tvitala je jedna osoba, navodno prenoseći Kroosove riječi.

Ovo je samo još jedan u nizu takozvanog "fake newsa" koji u posljednje vrijeme sve više jača. Podsjetimo, posljednji slučaj imali smo prošlog tjedna, kada je na društvenim mrežama odjeknula informacija da je bivši osvajač Zlatne lopte George Weah postao predsjednik Liberije. On je jedan od dvojice kandidata za mjesto predsjednika, ali je bio daleko od pobjede u prvom krugu.

Kroosova izjava na koncu se pokazala kao laž, no Nijemac uistinu cijeni lik i djelo našeg kapetana. To je pokazao u intervjuu koji je dao FIFA-i krajem 2016. godine, kada su ga pitali kojeg bi igrača želio imati u njemačkoj reprezentaciji.

"Mogu izabrati dvojicu? Luka Modrić i Gareth Bale. S Modrićem sam kliknuo od prvog dana. Isto razmišljamo, ali igramo dva potpuno različita nogometna stila. Vrlo je zabavno igrati s Lukom", govorio je njemački reprezentativac.

Ovom se prilikom želimo ispričati na nenamjernoj pogrešci u prenošenju vijesti. Lažnu vijest o Georgeu Weahi je bilo znatno lakše provjeriti, nego jednu izjavu Tonija Kroosa. Nažalost, ispali smo žrtve internetskog 'trolera' Xav Salazara, koji svoj profil koristi isključivo za plasiranje lažnih vijesti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider