Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
poznata otkupna klauzula

Hajduk predstavio prvo pojačanje za novu sezonu! Htio ga je i Dinamo

Toni Borevković novi je igrač Hajduka.

Toni Borevković (Foto: Hajduk.hr)

Nekadašnji mladi hrvatski reprezentativac Toni Borevković novi je igrač Hajduka.

Spomenuti 25-godišnji stoper stigao je iz Vitorije Guimaraes koja je na službenim stranicama objavila da ga Hajduk može otkupiti za milijun eura na kraju sezone. Tu je igrao nakon što je prošle godine kupljen iz Rio Avea za 1,2 milijuna eura.

Borevkovića se uopće nije povezivalo s Hajdukom, a transfer je odrađen u strogoj tajnosti, kao i svi transferi pod Jakobušićem i Dambrauskasom.

Pratio ga i Dinamo

Navodno je novog igrača Hajduka ovog ljeta htio kupiti i Dinamo, no igrač se odlučio za Poljud. Nogometaš iz Slavonskog Broda s 15 godina je stigao u nogometnu školu Dinama, no tadašnja struka ga nije prepoznala, pa je on preko Rudeša stigao do jake portugalske lige.

Borevković iza sebe ima 101 nastup za Rio Ave, 68 nastupa za Rudeš i 29 utakmica u dresu Vitorije, iz koje je stigao u Hajduk.

Radi se o posudbi

''Toni Borevković novi je igrač Hajduka, 25-godišnji stoper u nedjelju je prošao liječničke preglede u Zagrebu te se danas priključio Bijelima na pripremama u austrijskom Bad Waltersdorfu. Borevković stiže na jednogodišnju posudbu s pravom otkupa ugovora iz portugalskog prvoligaša Vitorije de Guimaraes, a u Hajduku će nositi dres s brojem 5.

Borevković je rođen 18. lipnja 1997. godine u Slavonskom Brodu, a nogometnu karijeru započeo je u Marsoniji. Tijekom 2012. godine prelazi u zagrebački Dinamo za čije je mlađe uzrasne kategorije nastupao do 2016. godine, kada odlazi u Rudeš gdje je zapaženo igrao sljedeće tri sezone i prikupio preko šezdeset službenih nastupa.

Transfer u portugalski Rio Ave ostvario je 2018. godine te je u tri sezone upisao preko 80 službenih nastupa. U posljednjoj sezoni prešao je redove Vitorije de Guimaraes za koju je odigrao 24 utakmice'', objavio je Hajduk na svojim stranicama.

Borevkovićeva izjava nakon potpisa:

''Moje ambicije poklapaju se s Hajdukovim, došao sam se ovdje boriti za titulu. Pratio sam Hajduk i Prvu HNL prošle sezone, drago mi je što smo osvojili trofej, malo nam je nedostajalo da uzmemo i drugi. Vjerujem da to možemo ostvariti u novoj sezoni. Na pripreme dolazim spreman, odmah se priključujem treninzima, a navijačima mogu poručiti samo da ću na svakom treningu i na svakoj utakmici dati sve od sebe'', rekao je novi igrač Bijelih.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider