Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ostavio značajan trag

Nitko kao on ne povezuje Dinamo i Benficu: ''Oni misle da će biti lako, što je dobro''

Veliki dvoboj Dinama i Benfice je pred vratima, a za jednog čovjeka okršaji hrvatskog i portugalskog velikana bit će uistinu posebni. Tomo Šokota na obje je adrese ostavio značajan trag i nitko kao on ne povezuje ova dva kluba.

Tomo Šokota (GOL.hr)

Nastupima s kraja 90-ih, Tomo Šokota svojim je igrama i pogocima stekao status ljubimca Dinamovih navijača. A povijesni ogled Dinama i Benfice, kluba u koji je otišao iz Maksimira, njemu budi posebne osjećaje.

"Pa kako ne? Dinamo je moj klub gdje sam napravio svoje prve korake, koji me je afirmirao, u kojem sam bio skoro 25 godina i nakon toga sam završio u Benfici. To je bio jedan šlag na sve ono što sam postigao'', izjavio je Tomo Šokota pa nadodao:

''Naravno, navijat ću za Dinamo. Mislim da je u jednoj jako dobroj fazi. Atmosfera oko kluba je puno bolja i veselim se i svi se nadamo da će Dinamo pobijediti."

Šokota je ovih dana u fokusu i portugalskih medija, pa se iz prve ruke uvjerio da u Benficinim redovima utakmice s Dinamom ne doživljavaju prezahtjevnim. Tamošnji mediji Modrima daju tek 10-15 posto šansi za prolazak u četvrtfinale...

"Ja bih radije rekao 55:45 za Benficu, što je za nas dobro. Uglavnom, oni su puni samopouzdanja i misle da će to biti lako. Dobili su devet utakmica zaredom. Imaju trenera koji je stvarno odličan. Imali su sedam bodova zaostatka, sad su preskočili i Porto. Dakle, oni misle da će to biti lako, što je po meni dobro za Dinamo", mišljenja je Šokota.

A zanimljivo, Šokota je u dresu Benfice zabio Dinamu, u posljednjem međusobnom ogledu 2004.

"Pa, je, to je za mene bilo teško. Nije lako zabiti klubu koji te afirmirao, koji ti je sve u životu dao, ali eto, nekad ne možemo birati. Nekad se dogodi i takva stvar. I uvijek se kaže: Tko će kome, nego svoj svome?", rekao je bivši igrač Dinama.

A Šokota je te 2004. igrao za reprezentaciju na Euru u Portugalu. Tada je dijelio vatrenu svlačionicu s Nenadom Bjelicom. Je li već tada davao naznake da će biti ovako kvalitetan trener?

"Pa sigurno. Sjećam se, dosta smo se družili i pričali. Bio je strašno inteligentan, smiren. U igri je znao što hoće, mislim da zna i sada kao trener. Svi ga prate, što je jako važno, on je vođa, a kad te jedni takvi igrači prate, onda znači da vrijediš", objasnio je bivši hrvatski reprezentativac.

I ta euforija oko modrog kluba, uvjeren je Šokota, bit će velika prednost Dinama.

"Mislim da će ovdje atmosfera biti puno bolja. Oni jesu fanatični, ali nije to razina navijanja koje mi imamo ovdje. Treba ih stisnuti, treba napraviti sve da oni vide da tu neće biti lako.Vjerujem da Dinamo ima ekipu koja se može nositi sa takvim ekipama kao što je Benfica", zaključio je Šokota.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider