Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Reakcije na derbi

Tomić: "Primili smo gol iz situacije za koju smo se posebno spremali i zbog koje smo krenuli ovako"

Trener Osječana bio je zadovoljan, a gostujući šef kaže kako protiv ovakvog domaćina morate dati razinu više.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U derbiju 5. kola HT Prve lige u nedjelju u Gradskom vrtu Osijek je pobijedio Rijeku s 1:0, a trener Osijeka Nenad Bjelica izjavio je da nije lako dobiti Rijeku, ali da su skupili snage i uspjeli.

"Nije lagano pobijediti Rijeku, ali skupili smo snage i uspjeli. Obje momčadi su imale teške europske utakmice u četvrtak i znali smo da ritam neće biti visok. Mi smo iskoristili jednu od naše tri šanse, a prigode gostiju uspjeli smo limitirati", izjavio je za Arenasport televiziju Bjelica i dodao: "Rijeka ima jako dobru ekipu, koja je u formi i dobro igra u Europi. No, uspjeli smo ih držati pod kontrolom, možda smo uložili malo više energije i zasluženo smo pobijedili".

gol expired Nevjerojatno! U VAR sobi krivo povukli linije i oštetili Rijeku, gol Abassa nije trebao biti poništen? divider

Pobjednički gol za Osječane dao je Ramon Mierez u 17. minuti. Osijek je skočio na vrh ljestvice s 13 bodova, ispred Lokomotive i Hajduka, koji imaju po 10 bodova, dok Rijeka i Dinamo imaju po 7 bodova, ali Rijeka, Dinamo i Lokomotiva imaju utakmicu manje.

"Zasad to dobro izgleda na prvenstvenoj tablici, pobijedili smo dva kluba iz velike četvorke, Hajduka i Rijeku, ali idemo utakmicu po utakmicu jer želimo biti još bolji. Također, želim Rijeci da u zadnjem pretkolu Konferencijske lige prođu grčki PAOK, ne samo zbog Uefina koeficijenta, već zato jer je to dobro za hrvatski nogomet", kazao je Bjelica.

gol expired VIDEO Pogledajte kako je Mierez srušio Rijeku za prvo mjesto Osijeka divider

Trener Rijeke Goran Tomić čestitao je Osijeku na pobjedi: "Čestitam Osijeku, koji je na svom terenu uvijek težak i neugodan protivnik. Primili smo gol iz jedne situacije za koju smo se posebno spremali i zato smo krenuli sa tri stopera. No, svejedno smo primili gol. Prvo poluvrijeme smo imali tri izvanredne situacije koje iz raznih razloga nismo uspjeli iskoristiti, dok u drugom poluvremenu nismo imali rješenja za Osijekovu obranu. Pokušali smo sve i, osim jednog udarca Murića, ništa nismo uspjeli učiniti u fazi napada. Protiv ovakvog Osijeka morate biti na puno višem nivou".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider