Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Poboljšanje infrastrukture

Tomašević otkrio kako napreduje projekt izgradnje Maksimira: "Kranjčevićeva ide dalje"

Tomislav Tomašević najavio je da napreduju razgovori u smjeru izgradnje maksimirskog stadiona.

Tomislav Tomašević (Foto: Ranko Suvar/Cropix)

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević rekao je u utorak da mu je žao što se nogometni kamp neće graditi u Zagrebu, nego u Velikoj Gorici, ali s druge strane drago mu je da su reprezentacija i Hrvatski nogometni savez našli rješenje, koje mu se čini isto tako dobrim.

"Naša je ideja bila da taj nogometni kamp bude na Zagrebellu, međutim sudski i dalje taj imovinski spor Grad nije dobio. Bila je i jedna druga lokacija na Savici, međutim Hrvatski nogometni savez odlučio se za lokaciju u Velikoj Gorici i drago mi je da taj kamp u svakom slučaju ide nekim tijekom te bi, koliko sam shvatio, za pet godina trebao biti završen", rekao je gradonačelnik Tomašević na konferenciji za novinare.

Lovre Rogić Jedan od najboljih hrvatskih golmana odbio ponudu s Otoka i potpisuje za Sarajevo? divider

U ponedjeljak je na prigodnoj svečanosti, kojoj je nazočio i premijer Andrej Plenković, u velikogoričkom hotelu Garden Hill potpisan Sporazum o darovanju zemljišta između Vlade i HNS-a. Država je darovala HNS-u građevinsko zemljište u Velikoj Gorici, površine oko 92 tisuće četvornih metara i vrijedno 4,2 milijuna eura, radi izgradnje sportskog rekreacijskog centra - nogometnog kampa.

Projekt u Kranjčevićevoj ide dalje

Gradonačelnik Tomašević danas je na konferenciji za novinare rekao i da projekt stadiona u Kranjčevićevoj ulici ide dalje te tu nema nikakvih usporavanja i problema.

"Što se tiče maksimirskog stadiona, u završnoj su fazi razgovori s Vladom i sa Zagrebačkom nadbiskupijom kako bi se riješilo imovinskopravno pitanje maksimirskog zemljišta i kako bi Grad u potpunosti mogao raspolagati tim zemljištem. Paralelno s time priprema se program za javni arhitektonsko-urbanistički međunarodni natječaj", istaknuo je gradonačelnik nakon što je u Čučerju obišao radove na izgradnji Društvenog doma.

Osvrnuo se i na obnovu Doma sportova rekavši da projekt "najnormalnije ide dalje" i to će se s više od 20 milijuna eura morati financirati iz proračuna Grada Zagreba. Napomenuo je i kako će on biti i energetski obnovljen. Rekao je da nakon potresa velika dvorana Doma sportova tri godine nije u funkciji te dodao da se završavaju radovi na uređenju trga uz Dom sportova.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider