Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ima 25 godina

Tko je skaut Osijeka kojeg su pretukli? Dolazi iz Engleske i najbliži je suradnik Joséa Bota

Jamie Freeman glavni je skaut Osijeka, koji je stigao u Hrvatsku na poziv Joséa Bota.

Skaut Osijeka Jamie Freeman (Foto: NK Osijek)

U Osijeku se ne smiruje situacija. Nakon što je propucan automobil Joséa Bota, sve je potresla vijest o fizičkom napadu na glavnog skauta Osijeka Jamieja Freemana.

Freeman je prije tri mjeseca stigao na Opus Arenu kao glavni skaut i najbliži suradnik sportskog direktora Joséa Bota. Dolazi iz Engleske, ima samo 25 godina, ali iza sebe ima već nekoliko godina iskustva rada.

Skautsku karijeru započeo je u Watfordu, gdje je proveo nekoliko godina radeći u Premier ligi i Championshipu. Neko je vrijeme radio i u nizozemskom Twenteu, gdje je proširio svoje znanje o europskom nogometu.

U Osijek je stigao na poziv sportskog direktora Joséa Bota.

"Putevi su nam se spojili, shvatili smo da dijelimo istu viziju, ideje i poglede na nogomet, pa mi se tako ukazala prilika za rad s Joséom. Obojica vjerujemo u potencijal Škole nogometa, pogotovo u Osijeku", otkrio je u razgovoru za službenu stranicu Bijelo-plavih.

Također, osvrnuo se na stanje u osječkoj Školi nogometa i klubu:

"Znali smo da naša Škola ima odlične igrače, a da ih nismo ni vidjeli, ali smo i brzo prepoznali talente kojima nećemo dopustiti da prerano iščeznu. Ovdje sam zatekao odličnu skautsku službu koja nam je pomogla da sve skupa bolje funkcionira. Nije me iznenadila kvaliteta Osijeka, nego je samo nedostajao dio slagalice koji bi klub usmjerio u dobrom pravcu."

Nažalost, prve dojmove o Osijeku, kao gradu i klubu, pokvario je fizički napad u kojem su dvojica napadača zaskočila Freemana i nanijela mu lakše tjelesne ozljede.

José Boto nakon strašne prijetnje odlučio je ostati u Osijeku, a hoće li to učiniti i njegov suradnik, tek ćemo saznati.

Ivan Gennaro Gattuso Evo što je Gattuso prije šest godina rekao o Modriću: "Svi žele igrati s Ronaldom i Messijem, a ja..." divider

Ivan Gennaro Gattuso i Monica Romano Supruga zabranila Gattusu da potpiše za svjetski poznati klub: "Ona je glavna u kući" divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Gotovo je prvo poluvrijeme na Maksimiru. Vaš komentar?

Više o utakmici > https://bit.ly/3zBT0Em
Sve je spremno za UFC spektakl u Parizu! Naš Ivan Erslan se bori protiv Iona Cutelabe, a sve pratite u izravnom prijenosu na gol.hr-u!

Ajmooooo! 👊💪

Uključite se u prijenos > https://bit.ly/3TMjPwG

Cropix/Damir Krajac
GOOOL! Ma kakva golčina Brune Petkovića iz slobodnog udarca...

Pratite utakmicu > https://bit.ly/3zBT0Em
GOOOL! Dinamo vodi 1:0 protiv Lokomotive, sjajno je krenuo povratnički debi Nenada Bjelice.

Pratite utakmicu > https://bit.ly/3zBT0Em