Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
budućnost

Tko je Hajdukov junak? Ima 19 godina, zabio je već 22 gola, a govore mu da izgledom podsjeća na Mbappea

U Hajduku čak trojica od petorice velikih nada hrvatskog nogometa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hajduk se u 26. kolu HNL-a jako mučio protiv Šibenika na Poljudu, sve je išlo prema podjeli bodova (0:0), ali onda trener Hajduka radi ključan potez za pobjedu.

U 62. minuti iz igre je izašao Tonio Teklić, a u HNL-u je debitiralo dijete Hajduka, mladi 19-godišnji napadač Marin Ljubičić.

Bijeli su do pobjede protiv Šibenika došli u 72. minuti. Vušković je sjajno nabacio, a još bolje je zabio Marin Ljubičić, glavom je neobranjivo plasirao loptu u mrežu Šibenika.

gol expired Ivica Zubac ponovno jako dobar u pobjedi Clippersa, bio je jedan od najboljih pojedinaca divider

Ljubičić je velika nada hrvatskog nogometa i jedan od najboljih mladih igrača Hrvatske. Ove sezone rastura u juniorskom prvenstvu. Zabio je čak 22 gola za Hajduk koji juriša na juniorsku Ligu prvaka iduće godine. Koliko je dominantan u juniorima govori podatak da je drugi strijelac lige Marko Domančić (Hajduk) na 12 golova, ima duplo manje od Ljubičića.

''Hvala treneru i stručnom stožeru, prvi sat vremena nije bilo lako. Nismo stvarali puno šansi, Šibenik nam nije dopustio prigode. Nakon sat vremena trener mi je ponudio priliku, presretan sam. Nevjerojatan osjećaj, sanjao sam cijeli život. Debitirati za hajduk u prvenstvu. Šteta da nije bilo navijača, za slavlje. Drago mi je da sam pomogao Hajduku za tri boda, imamo zaista dobar niz u prvenstvu. Nakon stanke ćemo se regenerirati i idemo dalje na sljedeću utakmicu. Vuškovića dobro poznajem, nekoliko golova sam ove sezone postigao na taj način kao što sam zabio Šibeniku'', rekao je Ljubičić nakon debija.

gol expired Bivši Cro Copov učenik ugasio protivnika strašnim nokautom, hrvatski borac izgubio pojas divider

Ljubičić je jučer zabio kao igrač s najmanjom plaćom u Hajduku. Još je na stipendijskom ugovoru, ali uskoro bi trebao potpisati i profesionalni i tako krenuti stopama Stipe Biuka koji je nedavno vezan uz Bijele do 2026. godine. Navijači Hajduka su ga usporedili s Mbappeom jer izgledom malo podsjeća na  Francuza.

Oduševio Perišića

Hrvatski nogometaš objavio je na Instagramu Ljubičića i napisao: "Napokon naša dica'' i tako poslao jasnu poruku vodstvu splitskog kluba.

U Hajduku čak trojica od petorice velikih nada hrvatskog nogometa

Budućnost hrvatskog nogometa nije uopće loša, iz iste generacije juniora koji igraju u Hrvatskoj ističu se četvorica imena: Joško Gvardiol, Mario Vušković, Stipe Biuk i Marin Ljubičić. Prva dvojica iza sebe imaju ozbiljan broj seniorskih utakmica za svojih 19 godina, a Biuk i Ljubičić su također velike nade hrvatskog nogometa. Naravno, Hrvatska ima i još nekoliko sjajnih juniora, a spomenuta imena se najviše ističu u HNL-u i juniorskoj HNL. Tu je i Luka Sučić, 18-godišnji veznjak Salzburga kojem nije odolio ni Igor Bišćan i pozvao ga je u U-21 reprezentaciju za Europsko prvenstvo, to što je najmlađi na popisu sve govori.

 

 

👌❤️💙 #samohajduk

Posted by HNK Hajduk Split on Saturday, March 20, 2021

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider