Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dobio je veliku priliku

Tko je njemačko-hrvatski trener koji je preuzeo Borussiju? Radio je s Bilićem i Kloppom, a zna se i tko će ga zamijeniti

Velikog i slavnog bundesligaša vodit će mladi stručnjak hrvatskih korijena, koji je surađivao s hrvatskom reprezentacijom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Lucien Favre je prošlost u Borussiji Dortmund. Nakon šokantnog poraza od Stuttgarta (5:1), švicarski stručnjak dobio je otkaz, a momčad će do kraja sezone voditi Edin Terzić.

Terzić je rođen u njemačkom Mendenu 1982. godine. Ima bošnjačke korijene preko oca i hrvatske preko majke. Navodi se kao njemačko-hrvatski trener zbog dvojnog državljanstva, a na njegovu profilu na Transfermarktu u rubrici državljanstvo stoji - hrvatsko.

Igračku karijeru proveo je u nižim ligama, a treniranju i skautiranju se posvetio 2010. u dobi od 28 godina u mladim kategorijama Borussije Dortmund u eri Jürgena Kloppa.

Tri godine kasnije postao je pomoćnik Slavena Bilića. Prvi put je surađivao s Bilićem tijekom Eura 2012., kada je za tadašnjeg izbornika Vatrenih izradio analizu protivnika prije utakmice s Irskom, koju je Hrvatska dobila 3:1.

gol expired Vratar "trolao" Neymara, pokazao mu kako se simulira: Urnebesna scena nakon sudara s Brazilcem divider

Bilića je pratio kao pomoćnik ukupno četiri godine - po dvije u Beškitašu i West Hamu. U Engleskoj je nakon 18-mjesečnog studija zaradio i UEFA pro licencu.

U Borussiju se vratio 2018. kao drugi pomoćnik Favrea. Prvi je otišao zajedno s Favreom, pa je Terzić dobio priliku pokazati što može.

Njemački mediji pišu da Borussia Dortmund već ima dogovor s trenerom druge Borussije, one iz Mönchengladbacha - Marcom Roseom.

Roseova momčad oduševila je Europu igrama u Ligi prvaka, u kojoj su prošli skupinu s Realom i Interom. Trebao bi preuzeti žuto-crnu Borussiju na kraju sezone, a dotad će ih voditi Terzić.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider