Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sudio bi u Osijeku?

Tko bira suce u HNL-u i zašto je suspendiran sudac Strukan? "Mnogi će reći - naš najbolji sudac"

Gledatelje UPU podcasta zanimale su teme o HNL-ovim sucima.

Iako to Sudačka komisija predvođena prvim čovjekom hrvatskih sudaca ne bi htjela, opet se u SuperSport HNL-u govori o sucima. U 7. kolu bilo je pregršt spornih situacija koje su podijelile nogometnu javnost.

U podcastu Utakmicu po utakmicu gledatelji su dobili odgovore na dio postavljenih pitanja. Jedan je pitao tko bira suce utakmice, a drugog je zanimalo zašto je suspendiran Duje Strukan.

"Ivan Novak je glavni delegat, bivši sudac iz Varaždina. Zašto je stavio Zebeca, ne znam, nije mi jasna ta logika jer Zebeca nije bilo zbog zdravstvenih problema dugo vremena, cijelu prošlu sezonu. I sada je bačen na taj derbi, na kraju nitko nije sretan s time'', odgovorio je Mateo Pukšar te se osvrnuo i na pitanje o Strukanu.

''To je zanimljiva tema o kojoj se proteklih dana dosta pisalo. Strukan je stavljen na hlađenje zbog utakmice Lokomotiva – Osijek, ponajviše zbog tog crvenog kartona na kraju gdje ga je VAR soba pozvala, no ostao je pri svojoj prvotnoj odluci.''

''On je to na terenu vidio kao crveni karton. Zašto je on stavljen na hlađenje? Strukan je na glasu kao jedan dobar sudac koji je sudio europske utakmice i nikada nije bilo previše pompe oko njega. Ne sudi Hajduku, to moramo uzeti u obzir. Ono što je on sudio proteklih sezona, mnogi bi rekli da je naš najbolji sudac. Je li trebao biti stavljen na hlađenje? Mislim da nije''

''Isto mislim da nije. Bi li on bio kandidat za suđenje utakmice Osijek – Dinamo?'', složio se Ivan Ljubić te rekao ono što su se svi pitali prije utakmice u Osijeku.

''Sto puta je već sudio Osijek – Dinamo'', simptomatično je odgovorio Puškar.

U priloženim videoisječcima pogledajte ova dva dogovora gledatelja, a cijeli podcast Utakmicu po utakmicu pogledajte ispod članka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider