Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Što kažu pravila

Je li se derbi u Osijeku trebao igrati? "Da su ga prekinuli na poluvremenu, treneri bi mogli poslati nove momčadi u ponovljenoj utakmici"

Goruća tema ovog HNL vikenda bili su problemi s maglom, a o njoj je bilo govora u 15. epizodi podcasta Utakmicu po utakmicu, koju možete pogledati večeras od 21 sat na gol.hr-u

Iza nas je još jedno kolo Supersport HNL-a, ovaj put nepotpuno zbog problema s maglom, no ekipa podcasta Utakmicu po utakmicu unatoč vremenskim nepogodama na terenima diljem Lijepe naše uspješno je odradila još jednu, 15. po redu epizodu.

Proteklo, 15. kolo HNL-a obilježili su, dakle, problemi s maglom, a nakon mnogih kafanskih rasprava koje su poslije derbija Osijeka i Dinama u Gradskom vrtu išle u smjeru da je ta utakmica trebala biti odgođena, HNS je dan poslije zbog identičnih poteškoća odlučio odgoditi susret Gorice i Slaven Belupa.

Je li utakmica Osijeka i Dinama (1:0) trebala biti odgođena?

"S pravom se povukla ta rasprava“, započeo je Ljubić, a Valentina se ubacila:

"Postoji pravilo, ako se vidi sa centra na jedan ili drugi gol, igra se. S vremenom magla zna pojačati…“

"Da, ali ovo nije utakmica županijske lige, ova utakmica privlači pozornost gledateljstva“, upozorio je Ljubo.

"Sudac Strukan je na početku drugog poluvremena pozvao oba kapetana na centar, bili su pregovori, zaključili da se vidi i odlučili igrati“, dodao je Ćurković.

"Ako jednom krenu, rijetko kad prekinu takvu utakmicu“, presjekao je Pukšar.

"Zna se dogoditi“, rekao je Ćurković pa dao dva primjera koja je on radio: „Belupo protiv Lokomotive zbog kiše. Htjeli su dovršiti posao, ali nije imalo smisla igrati i jednom Inter i Lokomotiva, koja je prekinuta jer se zapalio reflektor.“

"Ako bi prekidali kasnije, pravilo je da ako se odigralo 80 posto susreta, da se ne nastavlja dan nakon, nego se piše rezultat taj kakav je u toj 72. minuti“, podsjetila je Valentina na pravilo, a Ćurka dodao:

"Da su odigrali do poluvremena i prekinuli, sutradan ili bilo kad drugo kad bi se dogovorili, treneri bi mogli poslati potpuno nove momčadi na teren“, podvukao je.

Više o ovoj temi, ali i ostalim HNL aktualnostima saznajte u 15. epizodi podcasta Utakmicu po utakmicu u ponedjeljak od 21 sat na gol.hr-u.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider