Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Igrao košarku

Hrvatski reprezentativac zaradio prekršajnu prijavu zbog vrijeđanja zagrebačkih policajaca

Hrvatski nogometni reprezentativac i branič Bayer Leverkusena, Tin Jedvaj, zaradio je prekršajnu prijavu.

Tin Jedvaj (Foto: Igor Kralj/PIXSELL) (Foto: Igor Kralj/PIXSELL)

Tin Jedvaj zaradio je prekršaju prijavu zbog vrijeđanja zagrebačkih policajaca. Okidač za Jedvajevu uzrujanost bila je policijska intervencija na dojavu građana dok je nogometaš u društvu svojih prijatelja na školskom igralištu Svetoivanske ulice u Zagrebu pod okriljem noći igrao košarku, prenosi Jutarnji list.

''Šta me je*** što igram košarku, a cijeli grad ori od In music festivala'', viknuo je nogometaš 19. lipnja 2017. godine oko 23,35 sati policajcima čime se ogriješio o članak 17. st. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Predmet je na kraju završio na Prekršajnom sudu na kojem je Jedvaj osuđen sa 193 kune novčane kazne.

''Te večeri igrao sam s prijateljima košarku. Nisam radio nikakvu buku niti nered. I nisam bio sam. Kad je došla policija, imao sam osjećaj da su došli s namjerom da nekog privedu jer su mi rekli da se netko žalio da se na igralištu buči i galami. U to vrijeme se na Jarunu u blizini održavao InMusic festival i glazba je bila toliko glasna da je to bilo gotovo nepodnošljivo. Rekao sam policajcima da mi samo igramo košarku, no oni su mi rekli da s njima trebam poći u postaju zbog remećenja javnog reda i mira. Na to sam im ukazao da me privode jer sam igrao košarku i nisam bučio ja, već je cijeli grad brujio od glazbenog festivala'', izjavio je Tin Jedvaj u svoju obranu.

Kao olakotnu okolnost Jedvaju je uzeta njegova dosadašnja prekršajna nekažnjavanost dok otegotnih okolnosti nije bilo. A što se tiče novčane kazne, izrečena mu je najmanja moguća jer sud smatra da će se i njome postići svrha kažnjavanja kao i da će utjecati na njegovo daljnje ponašanje.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider