Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Jedvaj napustio Apotekare

Standardni Vatreni pronašao klub u kojem će igrati: Čekaju ga veliki hrvatski talenti

Hrvatski reprezentativac Tin Jedvaj privremeno je napustio Bayer Leverkusen…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tin Jedvaj prešao je iz Bayer Leverkusena u Augsburg na jednogodišnju posudbu, javljaju njemački mediji.

Hrvatski reprezentativac nije se uspio nametnuti treneru Peteru Boszu, bivšem tehniku Ajaxa i Borussije Dortmund koji je od prosinca 2018. na klupi Apotekara.

Iako će Bayer ove sezone igrati u Ligi prvaka, Jedvaj je u potrazi za minutažom i novom šansom odlučio otići na posudbu u Augsburg.

Jedvaj otišao na posudbu u Augsburg

„Augsburg je klub u kojem su se posljednjih godina kvalitetno razvili mnogi mladi nogometaši“, kazao je Jedvaj u izjavi za njemačke medije.

„Čelnici Augsburga bili su vrlo uporni, posvetili su mi puno pažnje. Stoga imam dobar osjećaj, vjerujem kako sam napravio dobar potez. Želim pomoći Augsburgu da ostvari zacrtane ciljeve“, kazao je Jedvaj.

A glavni cilj Augsburga je ostanak u Bundesligi. Klub iz jugozapadne Bavarske otvorio je sezonu teškim porazom u Dortmundu. I nije neko iznenađenje, jer Borussia je uz Bayern glavni favorit prvenstva. Augsburg će ionako tražiti bodove protiv izravnih rivala.

Pojačanje za bavarski kub

„Sjajno je što je Jedvaj izabrao dolazak u Augsburg. Iako je još vrlo mlad, ima tek 23 godine, on je u isto vrijeme i prilično iskusan igrač. Veliko iskustvo prikupio je igrama u Bayeru i hrvatskoj reprezentaciji. Bit će nam veliko pojačanje, ojačat će našu obranu i cijelu momčad“, kaže Stefan Reuter, slavni njemački reprezentativac i trenutačni glavni menadžer Augsburga.

Barišić otkrio zašto nije bilo puno slavlja nakon pobjede, Jedvaj odao počast Velšanima Borna Barišić daje izjavu (GOL.hr)

Od travnja ove godine trener Augsburga je 52-godišnji švicarski stručnjak Martin Schmidt. Zamijenio je Martina Bauma i uspio zadržati Augsburg u društvo najboljih. Bavarci su završili prošlu sezonu na 15. mjestu.

U klubu veliki hrvatski talenti

Jedvaja će na Augsburg Areni (30 tisuća mjesta) dočekati 20-godišnji Jozo Stanić, bivši hrvatski U-19 reprezentativac. Stanić igra na mjestu stopera, a u Augsburgu je od 2014. Od njega se u bliskoj budućnosti očekuje jako puno.

Franjo Ivanović (Foto: GOL.hr) Veliki hrvatski talent zadivio Nijemce: „Modrić koji zabija puno golova“ divider

Inače, Augsburg ima jednu od najboljih omladinskih škola u Njemačkoj. U njegovim kadetima trenutačno nastupa hrvatski U-17 reprezentativac Franjo Ivanović, koji je 2003. godište (1. listopad) i jedan je od najvećih talenata kluba pa i šire. Od njega puno očekuju i u HNS-u.

Ivanović je već kao dvanaestogodišnjak bio na meti brojnih njemačkih i europskih klubova. Izabrao je Augsburg upravo zbog toga što je taj klub poznat po kvalitetnom radu s mladim nogometašima.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider