Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Lijepe riječi

Legendarni Henry oduševljen Hrvatom: "Svaka čast Dinamu i Hrvatskoj, proizvode klase kao na traci"

Legendarni Thierry Henry oduševljen je Joškom Gvardiolom.

Joško Gvardiol i Dani Olmo (Foto: Afp)

Legendarni francuski nogometaš Thierry Henry bio je oduševljen hrvatskim reprezentativcem Joškom Gvardiolom poslije utakmice Leipziga i Real Madrida (3:2) u Ligi prvaka.

Bivši igrač Dinama zabio je uvodni gol na susretu i još jednom oduševio nogometni svijet, nikoga više od ikone Arsenala i Barcelone.

Luka Modrić Velik problem u Madridu: Francuzi više ne mogu s Kroosom i mole Ancelottija - "Daj nam radije Modrića" divider

"On je rijedak primjerak. Nema puno stopera koji igraju lijevom nogom. Svaka čast Hrvatskoj i Dinamu jer proizvode igrače kao na traci. Jak je i ima sjajan osjećaj za dodavanje", sipao je bombone iz usta Henry na račun bivšeg dinamovca.

Sjajan je u obrani, odličan u zraku i ljevak je

"Chelsea ga želi i nije jedini moćnik europskog nogometa koji ga želi. Odličan je u obrani, odličan je u zraku poslije prekida, ali ono što ga razdvaja od drugih jest to što je ljevak."

gol expired Potop Španjolaca u Ligi prvaka: Prvi put u ovom formatu natjecanja su pometeni divider

Gvardiol je doista bio spektakularan protiv Kraljevskoga kluba, imao je jednu presječenu loptu, četiri očišćene prilike, a od svojih 73 dodavanja njih 94.5 posto uspješno je pronašlo svoje odredište.

Chelsea ga već dugo želi, a odnedavno je glasan kandidat za njegov angažman Tottehnam. Unatoč velikoj potražnji iz Premier lige Gvardiol je prošlo ljeto odbio transfer na Otok i odlučio ostati u Leipzigu te produljiti ugovor na još pet godina.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider