Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Adios

Potop Španjolaca u Ligi prvaka: Prvi put u ovom formatu natjecanja su pometeni

Atletico Madrid, Barcelona i Sevilla ispali su iz Lige prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Aktualnu sezonu Lige prvaka u Španjolskoj neće pamtiti po dobrome, bez obzira što u nastavku uspije napraviti branitelj naslova Real Madrid.

Naime, prvi put otkako se Liga prvaka igra u ovom formatu, a to je od sezone 2003./2004., čak tri španjolska kluba nisu uspjela proći grupnu fazu i doći do osmine finala.

U skupini B u petom kolu Atletico Madrid nije uspio kod kuće pobijediti Bayer Leverkusen i sad mu je Porto, koji je kao gost demolirao Club Brugge, sa četiri boda viška nedostižan uoči posljednjih 90 minuta.

Atleticu sada slijedi borba s Nijemcima za to treće mjesto koje vodi u play-off nokaut faze Europske lige. Momčad koju vodi Diego Simeone gostovat će kod Porta dok će Bayer Leverkusen biti domaćin Club Bruggeu.

U skupini C sve je jasno Barceloni. Bez obzira kako završile utakmice posljednjeg kola (Bayern - Inter i Viktoria Plzen - Barcelona), Katalonci će završiti na trećem mjestu i sezonu nastaviti u Europskoj ligi.

Isto vrijedi i za Sevillu i njezinu situaciju u skupini G. Iako su po tri boda udaljeni od drugoplasirane Borussije Dortmund i posljednjeplasiranog Kopenhagena, Ivan Rakitić i društvo već sad znaju da zbog lošijeg međusobnog omjera ne mogu završiti ispred njemačkog predstavnika. Istovremeno, zahvaljujući ovotjednom trijumfu nad Dancima, Sevilla je osigurala bolji međusobni omjer i ako bude imala isti broj bodova kao i Kopenhagen, završit će treća.

Tablice omogućuje Sofascore

Tablice omogućuje Sofascore

 

Tablice omogućuje Sofascore

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider