Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kakve majstorije

Argentinci pišu o svom ''novom Messiju'': Pa što radi ovaj dječak?

Zove se Thiago Cruz Fernandez i već je porušio neke rekorde.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Argentinski mediji posljednjih su se dana raspisali o 12-godišnjem dječaku koji ih podsjeća na njihove najveće nogometne sinove, Diega Maradonu i Lea Messija. Njegovo je ime Thiago Cruz Fernandez i ima tek 12 godina.

Da, usporedbe i proglašavanja ''novih Messija'' i nama su već dosadna, slažu se mediji u Argentini i Španjolskoj, ali ovog malog morate pogledati. Dječak rođen 2004. godine na terenu zbilja izgleda čarobno iako nije prvi koji toliko očito odskače od svoje generacije.

Njegove majstorije možete vidjeti s futsal utakmica Kimberleyja, aktualnog argentinskog prvaka, no igra i veliki nogomet za mlađe kategorije Velez Sarsfielda. U 2015. godini je zabio 82 pogotka, a u 2016. čak 110 u 50 utakmica.

Počeo je igrati nogomet kao četverogodišnjak. Gledao je svoju sestru Delfinu koja je igrala za River Plate i argentinsku reprezentaciju.

Thiago je već počeo davati i intervjue pa je za jednu medijsku agenciju rekao: ''Svjestan sam da mogu napraviti stvari koje drugi ne mogu, ali postoje neki kao što je moj prijatelj Fabelo koji ima bolji udarac od mene.''

Vidjet ćemo kroz koju godinu hoće li ovaj dječak uistinu uspjeti kao nogometaš. Mnogi se izgube na prijelazu iz nižih kategorija u seniorski nogomet. No sigurni smo kako će barem uspjeti kao malonogometaš jer ne viđa se često takav talent.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider