Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
modrić šesti

Ugledni list i stručnjaci odlučili: Messi bolji od Ronalda u 2017. godini!

Ugledni The Guardian objavio je svoj tradicionalni popis najboljih nogometaša godine, na kojem je Messi završio ispred Cristiana Ronalda.

Cristiano Ronaldo i Messi (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Ugledni britanski dnevni list The Guardian objavio je popis najboljih nogometaša u 2017. godini i na prvo mjesto je smjestio argentinskog genijalca Lionela Messija. Iako je osvojio dvije najprestižnije individualne nagrade (Ballon d'Or i FIFA The Best), Cristiano Ronaldo našao se na drugom mjestu u izboru 169 nogometnih stručnjaka iz 63 zemlje svijeta.

U anketi najboljih nogometaša svijeta glasali su aktualni i bivši treneri, te jedni od najboljih nogometaša u svoje doba Ronaldo, Hernan Crespo, Javier Zanetti...

Messi je prema izboru The Guardiana slavio ispred Ronalda, Neymara, Kevina De Bruynea, Harryja Kanea i Luke Modrića. Hrvatski kapetan odradio je najbolju godinu svoje karijere u kojoj je postao prvak Španjolske, Europe i svijeta s Realom, te je odličnim igrama odveo Vatrene na Svjetsko prvenstvo u Rusiju. Top 10 zatvorili su Robert Lewandowski, Kylian Mbappe, Toni Kroos i Eden Hazard.

Na popisu najboljih igrača svijeta u 2017. godini prema anketi Guardiana našao se i Ivan Rakitić, koji je završio na 57. mjestu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider