Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
propust

Težak udar na Adidas: Njemačkim nogometašima su hitno morali zabraniti broj 44 na dresu

Adidas je morao reagirati zbog fonta na dresu.

Njemački nogometaši (Foto: Afp)

Izbacivanje proizvođača opreme Adidasa kao partnera njemačke nogometne reprezentacije u korist američkog Nikea izazvalo je velike emocije u Njemačkoj, čak i u redovima vlasti gdje se osuđuje nedostatak domoljublja.

Njemački nogometni savez (DFB) izazvao je pravi potres objavivši partnerstvo s američkim divom Nikeom za razdoblje od 2027. do 2034. godine, čime je prekinuto više od 70 godina vjernosti bavarskoj tvrtki Adidas. Najava dolazi manje od tri mjeseca prije početka Eura 2024. na njemačkom tlu (14. lipnja - 14. srpnja).

Taman kada se situacija malo primirila na udaru je završio Adidas. Naime, slavni sponzor opreme blokirao je broj 44 na dresu jer font podsjeća na ''SS''. Simbol "SS" se povezuje sa organizacijom Schutzstaffel, jednom od glavnih nacističkih organizacija dok je na čelu Njemačke bio Adolf Hitler.

Mateo Pukšar VIDEO Pitanja za Matea: Najzgodniji SHNL igrač i kome bi povjerio odgoj djeteta? divider

"Blokirat ćemo broj 44 što je prije moguće. Ljudi iz oko 100 zemalja rade u Adidasu, naša tvrtka se zalaže za promoviranje različitosti i uključenosti i, kao kompanija, aktivno se borimo protiv ksenofobije, antisemitizma, nasilja i mržnje", rekao je Oliver Brüggen, jedan od glasnogovornika Adidasa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider