Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pogedajte asistenciju

VIDEO Perišić ušao u igru i namjestio gol u pobjedi Tottenhama, težak poraz Chelseaja

Hrvatski reprezentativac Ivan Perišić ušao je u drugom dijelu i asistirao.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Posljednji suparnik Dinama u skupini Lige prvaka, Chelsea doživio je neugodan, 1-4 poraz na gostovanju kod Brightona u susretu 14. kola engleskog prvenstva.

Menadžer "Bluesa" Graham Potter vratio se na Amex stadion manje od dva mjeseca nakon što je napustio Brighton i preselio u London. Kao "poklon" za sve dobro što je načinio na klupi "Galebova" dobio je "porciju".

Prvi poraz Chelseaja poslije Tuchela

Bila je to prva pobjeda Brightona u posljednjih 11 međusobnih ligaških utakmica, te prvi poraz londonskog sastava u posljednjih 10 utakmica u svim natjecanjima. Zadnji poraz "Bluesi" su doživjeli na stadionu Maksimir od Dinama početkom rujna kada ih je još vodio Thomas Tuchel.

Slavlje Manchester Citya VIDEO Manchester City minimalno slavio bez Haalanda: De Bruyneov maestaralan slobodnjak odlučio susret divider

Zanimljivo bila je to prva pobjeda Brightona otkako je momčad preuzeo Roberto De Zerbi, te prvi poraz londonskog sastava otkako ga vodi Potter.

Domaćin je poveo u 5. minuti golom Leandra Trossarda, da bi već u 14. minuti bilo 2-0 nakon što je Ruben Loftus-Cheek zatresao vlastitu mrežu. Očajnu predstavu gostiju u prvom dijelu zaokružio je Trevoh Chalobah u 42. minuti postigavši još jedan autogol za londonski sastav. U drugom dijelu Chelsea je smanjio u 49. minuti golom Kaia Havertza, a konačnih 4-1 postavio je Pascal gros u drugoj minuti nadoknade.

Za "Bluese" je cijeli susret odigrao Mateo Kovačić.

Pogledajte asistenciju Ivana Perišića OVDJE.

Perišić asistirao

Sjajnu utakmicu odigrali su Bournemouth i Tottenham. Domaćin je vodio 2-0, a na koncu je Tottenham slavio sa 3-2. Kieffer Moore je zabio dva gola (23, 50) za iznenađujućih 2-0 domaćeg sastava. Smanjio je Ryan Sessegnon u 57. minuti, da bi Ben Davies izjednačio u 73. minuti na asistenciju Ivana Perišića.

Antony Zbog piruete s loptom Unitedova legenda ga prozvala klaunom, Neymar ga brani: "Nemoj se mijenjati" divider

Pogodak za pobjedu Spursa postigao je Rodrigo Betancur u drugoj minuti nadoknade. Perišić je za goste odigrao od 63. minute.

Newcastle United je ostvario uvjerljivih 4-0 protiv Aston Ville, a golove su zabili Callum Wilson (45+6-11m, 56), Joelinton (59) i Miguel Almiron (68)

Southampton je na gostovanju kod Crystal palace izgubio 0-1 golom Odsonnea Edouard u 38. minuti. Duje Ćaleta-Car je odigrao cijeli susret za goste.

Na ljestvici vodi Manchester City sa 29 bodova, drugi je Arsenal s bodom manje, ali i utakmicom manje. Na trećoj poziciji je Totenham sa 26 bodova, Newcastle ima 24, a Chelsea 21.

Engleska - 14. kolo

Leicester - Man. City 0-1 (De Bruyne 49)

Bournemouth - Tottenham 2-3 (Moore 23, 50 / Sessegnon 57, Davies 73, Bentacur 90+2)

Brentford - Wolverhampton 1-1 (Mee 50 / Neves 53)

Brighton - Chelsea 4-1 (Trossard 5, Loftus-Cheek 14-ag, Chalobah 42-ag, Gros 90+2 / Havertz 49)

C. Palace - Southampton 1-0 (Edouard 38)

Newcastle - Aston Villa 4-0 (Wilson 45+6-11m, 56, Joelinton 59, Almiron)

Tablica Premier lige: 

Standings provided by Sofascore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider