Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Čeka ih "crna mačka"

Barca bez bitnih igrača: Hoće li na ukletom stadionu ostati bez nezapamćenog rekorda?

Barcelona je vrlo blizu povijesnog ostvarenja, ali na putu im stoji momčad koja ih je znala dobro namučiti prošlih sezona.

Galerija Leo Messi protiv Celte (Foto: AFP) Lionel Messi (Foto: AFP) Ernesto Valverde (Foto: AFP) +2 Detalj s utakmice Barcelona - Celta (Foto: AFP)

Pitanje prvaka Španjolske gotovo je sigurno riješeno. Barcelona ima 11 bodova prednosti šest kola prije kraja i čeka se samo matematička potvrda 25. naslova prvaka. U međuvremenu, fokus u Kataloniji prebacio se na rekorde koje Barcelona ima priliku srušiti.

Jedan je već pao: pobjedom nad Valencijom Barcelona je upisala 39. uzastopnu utakmicu bez poraza u španjolskom prvenstvu i nadmašila rekord Real Sociedada ostvaren 1979./1980. godine.

Zanimljivo, baskijski klub tim nizom nije došao do naslova; koštalo ih je previše remija, a do naslova su došli tek sezonu kasnije. Barceloni se takav scenarij gotovo sigurno neće dogoditi, a prežive li bez poraza preostalih šest kola, ostvarit će uspjeh kakav se ne pamti od začetka španjolskog prvenstva.

Detalj s utakmice Barcelona - Celta (Foto: AFP) Detalj s utakmice Barcelona - Celta (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nitko nikad nije postao prvak Španjolske bez poraza, a Barcelona ove sezone ima vrlo dobru priliku. No prvo ih čeka gostovanje na stadionu koji u Kataloniji već nazivaju ''ukletim''. U utorak navečer Barca će se susresti s Celtom na njihovu Balaidosu, stadionu za koji Katalonce ne vežu posebnu lijepe uspomene.

Barcelona nije tri godine slavila na Celtinoj tvrđavi 

Barcelona je u posljednje dvije sezone izgubila utakmice na Balaidosu: prošle sezone bilo je 4:3, a sezonu ranije vrlo neugodnih 4:1 za Celtu. Dodajmo da je ove sezone Celta uzela bod Barci na Camp Nou, dok je u Kupu u prvoj utakmici na Balaidosu bilo 2:2. Zadnji put je Barca slavila u Vigu još 5. travnja 2015. godine.

Celta je vrlo neugodna momčad; predvodi ih Iago Aspas, ponajbolji napadač lige koji je ove sezone zabio 19 golova, jednako koliko i Antoine Griezmann. Više od njih zabili su samo Luis Suarez i Cristiano Ronaldo (23) i Leo Messi (29).

Barcelona u Galiciju putuje bitno oslabljena; u sastavu Ernesta Valverdea sigurno neće biti Sergija Busquetsa, Andresa Inieste, Gerarda Piquea i Ivana Rakitića. Messi će biti na raspolaganju, ali bez bitnih igrača iz obrane i veze Barci neće biti lako, pogotovo protiv motiviranog suparnika poput Celte.

Klub iz Galicije još se nada plasmanu u Europu: trenutno su deveti s pet bodova zaostatka za šestim Villarrealom, koji trenutno zadnje mjesto koje vodi u Europu. Bodovi protiv Barcelone vrlo su bitni za Celtu; momčad iz Viga u nekoliko je navrata pokazala da zna igrati protiv Barce i nema sumnje da će ponovno računati na bodove.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider