Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Potpuno bizarno

Optužbe na račun Igora Štimca: Indijci tvrde da se savjetovao s astrologom prije izbora igrača

Igor Štimac i dalje je izbornik reprezentacije Indije.

Igor Štimac (Foto: Srđan Vrančić/Cropix)

Bivši hrvatski izbornik Igor Štimac, koji protekle četiri godine obnaša funkciju izbornika Indije, našao se u nelagodnoj situaciji nakon objave tamošnjih medija koju je prenio i ugledni ESPN.

Naime, Indijci su objavili da se Štimac svojedobno savjetovao s astrologom prije izbora igrača za utakmice kvalifikacija za Azijski kup.

Riječ je o događaju iz lipnja 2022. godine, uoči odlučujuće utakmice kvalifikacija, protiv glavnog suparnika Afganistana.

The Indian Express piše da je Štimac uz pomoć Kushala Dasa, tadašnjeg glavnog tajnika Indijskog nogometnog saveza, stupio u kontakt s astrologom Bhupesom Sharmom. Prenose izjavu Dasa koji je rekao da postoji zabrinutost oko toga hoće li se Indija kvalificirati na Azijski kup.

U tekstu navode da je Indijski nogometni savez platio Sharmi novčani iznos za dvomjesečne usluge. Tijekom tog razdoblja Indija je odigrala četiri utakmice - izgubili su u prijateljskom dvoboju od Jordana, dok su u sva tri kvalifikacijska okršaja (Kambodža, Afganistan, Hong Kong) upisali pobjede i kvalificirali se na Azijski kup 2023.

Objavili i poruke

Indijski mediji pišu da je su Štimac i astrolog Sharma u tom razdoblju izmijenili gotovo 100 poruka iz kojih je vidljivo da su bili u kontaktu prije svake utakmice. Izvještavaju Indijci da je Štimac bio taj koji je predlagao moguće odabire momčadi i ažurirao sastave nakon ozljeda te da bi uključio Sharmine savjete i tako finalizirao početnu postavu. U toj odlučujućoj utakmici s Afganistanom dvojica etabliranih igrača, tvrde Indijci, nisu se našla u početnih 11 jer im zvijezde nisu bile naklonjene.

ESPN navodi da je Das podnio ostavku na svoju dužnost prošle godine nakon što je Indijski nogometni savez dobio novog predsjednika. Što će biti s njim, odnosno na koji način će odgovarati, to u ovom trenutku nije poznato.

Na kraju svog teksta o ovoj nesvakidašnjoj situaciji iz ESPN-a su naveli da su kontaktirali Indijski nogometni savez u vezi službenog komentara na cijeli događaj.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider