Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nije realizacija nego...

Temeljni problem Hajdukove igre je očigledan: "Nešto fali, ali nemojmo upadati u klopku"

Hajduk je izgubio Jadranski derbi na Rujevici i prepustio Rijeci prvo mjesto u SuperSport HNL-u.

Po drugi put ove sezone Hajduk je reprezentativnu stanku dočekao s porazom. Splićani su poraženi u Jadranskom derbiju na Rujevici i prepustili su vrh HNL-a Rijeci, ostavši bez postignutog pogotka.

"Što se događa po tom pitanju? U zadnjih pet utakmica tri gola", upitala je Valentina Miletić kolege voditelje u novoj epizodi podcasta Utakmicu po utakmicu.

"Ne bih rekao da je problem realizacije nego stvaranja prilika", naglasio je Mateo Pukšar.

Tu je riječ uzeo Ivan Ljubić.

"Gledaj, mislim da upadamo u klopku. Mi uvijek određene ekipe u HNL-u brendiramo, ovi su mladi, oni su simpatični, oni su dobri u napadu, ovi su defenzivci. Rijeka je odlična obrambena momčad, pa nije Rijeka ušla u ovaj Jadranski derbi kao sedmi najgori klub lige u tom segmentu. Hajduk je uspio prepoloviti broj pokušaja Rijeke izvan šesnaesterca, ali istu stvar je napravila i Rijeka Hajduku. S te strane su obrambeno odradilii odličan posao jedni i drugi. Utakmica mi je bila puno probabljivija nego onaj derbi Hajduk - Dinamo. Prvi je razlog teren"

Igor Ćurković je zaključio:

"Hajduk što se tiče napada, jesu se stvorile neke prilike, Melnjak je pogodio stativu nakon već urođenog mehanizma. Sahiti je imao stativu, Labrović mu obranio. Teško je mjeriti Hajdukov napad u zadnje dvije-tri utakmice. Što su ljudi očekivali? Da će Hajduk Dinamu i Rijeci zabiti sedam, osam golova? Nije se umiralo u ljepoti, ali nešto fali. Teško je kad ti nešto kroz cijelu sezonu stvoriti u jednom ili dva kola. Ide se drugi put zaredom s porazom na reprezentativnu pauzu, jedno prizemljenje."

Cijela nova epizoda podcasta Utakmicu po utakmicu

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider