Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Težak udarac Perezu

Nastavlja se rat protiv Superlige: Talijani uveli stroga pravila i najavili promjene

Talijanski nogometni savez uveo je anti-Superliga pravila.

Raspad Superlige (Foto: GOL.hr)

Talijanski nogometni savez odobrio je uvođenje pravila koje sprječava klubove da sudjeluju u natjecanjima koja nisu priznata od strane FIFA-e, UEFA-e i talijanskog saveza, javljaju talijanski mediji.

Ovim se potezom želi izbjeći opasnost od pokretanja projekta kao što je europska Superliga.

Prema novim pravililma, ako klub želi sudjelovati u nacionalnom prvenstvu, mora prihvatiti pravilo koje mu brani sudjelovanje u privatnim natjecanjima.

gol expired Predsjednik UEFA-e najavio kazne za osnivače Superlige: Realu, Barci i Juveu prijeti strašan udarac divider

To znači da će sudjelovanje u takvim natjecanjima, koja nisu priznata od strane UEFA-e ili FIFA-e, biti kažnjivo izbacivanjem iz članstva nogometnog saveza.

Talijani najavili promjene u sustavu natjecanja

Tako se želi zaštiti talijanski nogometni savez nakon velikih kontroverzi prošlog tjedna, kada je dvanaest europskih klubova, uključujući Juventus, Milan i Inter, pokrenulo projekt osnivanja Superlige.

Ovaj je projekt, barem za sada, pauziran nakon što je u manje od tri dana devet klubova najavilo povlačenje zbog negativnih reakcija sportske i nogometne javnosti.

Osim toga, Talijani su najavili moguće promjene u sustavu natjecanja. Sve se više razmišlja o uvođenja play-offa i smanjivanju broja klubova u prvom razredu talijanskog nogometa, kako bi se povećala atraktivnost natjecanja.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider