Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
pašalić najlošiji u momčadi

Talijani u ekstazi nakon prve pobjede: "Nogometni bog ostavio nadu Atalanti. Gol je bio remek-djelo"

Talijanski mediji s velikim su oduševljenjem popratili premijernu pobjedu momčadi iz Bergama u Ligi prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Talijanski mediji s oduševljenjem su popratili premijernu pobjedu Atalante u Ligi prvaka. Dinamo je s lakoćom pao u Milanu rezultatom 2:0, a nakon susreta ostaje dojam da je mogao proći i puno gore. Atalanta je pokazala igru kao iz prošle sezone kada je završila na visokom trećem mjestu Serie A.

"Papu Gomez zaslužuje čistu desetku, brojku nogometnog boga, fantastičnog fantazista koji se u Argentini rode svakih 10-ak godina", piše hvalospjeve Bergamo Sport o nastupu čovjeka koji je praktički uništio Dinamo.

gol expired Najlošija Dinamova partija pod vodstvom Bjelice: Šok protiv Šahtara ostavio posljedice divider

Riječ je o 31-godišnjem kapetanu koji se probudio u posljednje dvije utakmice Lige prvaka i ponudio Atalanti priliku da izbori osminu finala. Protiv Cityja je asistirao za pogodak Marija Pašalića kojim je Atalanta uzela bod, a sada je i postigao krucijalni pogodak protiv Dinama za konačnih 2:0.

"Pogodak koji je bio remek-djelo. Kontrola, tunel Ivanušecu, tajming udarca i milimetarska preciznost. Mogao je zabiti i za 3:0. Bilo je prelako", piše između ostalog Gazzetta dello Sport, koja je istaknula nastup i Marija Pašalića, ali u negativnom kontekstu.

gol expired Evo kako Dinamo može prezimiti u Europi: Sve je dobro osim jednog scenarija katastrofe divider

"Najveće razočaranje. Da nisu zabili Muriel i Papu, pitanje je kako bi se utakmica završila. Tko zna iz koje bi savršene namještene prilike zabio nakon što je promašio dvije kod 0:0 nakon asistencije Papu Gomeza."

U posljednjem kolu Atalanta ovisi sama o sebi praktički, barem kada je prezimljavanje u Europi u pitanju. Ako Dinamo ne pobjedi Manchester City na Maksimiru, pobjeda talijanske momčadi u Harkivu protiv Šahtara značila bi osminu finala Lige prvaka.

gol expired Pašalić nije likovao nakon pobjede nad Dinamom: "Tablica govori da smo i dalje zadnji" divider

U slučaju pobjede Dinama protiv Cityja, pobjeda Atalantu vodi u Europsku ligu, što bi apsolutno bio uspjeh s obzirom na to da su nakon tri kola bili bez ijednog boda.

"Muriel i super Gomez za pobjedu: Atalanta i dalje može sanjati", stoji na Corriere dello Sport.

Posljednje kolo skupine C Lige prvaka na rasporedu je 11. prosinca, kada u isto vrijeme Šahtar dočekuje Atalantu, a Dinamo Manchester City.

gol expired Bjelica za Novu TV otkrio plan koji je propao: Donio odluku da spriječi katastrofu divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider