Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Nogomet
Počivao u miru

Obitelj javila tužnu vijest: Preminuo je Siniša Mihajlović

Siniša Mihajlović napustio nas je u 54. godini života.

Siniša Mihajlović (Foto: Afp)

Siniša Mihajlović preminuo je u 54. godini života nakon duge borbe s leukemijom.

Srpski trener se bori s opakom bolesti od 2019. godine kada je sasvim slučajno otkrio da boluje od leukemije. Mihajlović je osjetio bol u aduktoru koju je pripisivao igranju padela, ali liječnici u Bologni su inzistirali na daljnjim pretragama.

Mihajlović se više puta vraćao na klupu Bologne od 2019. do danas, ali izgleda da smo legendu nažalost gledali posljednji put. Igračku karijeru proveo je većinom u Italiji nastupajući za Romu, Sampdoriju, Lazio i Inter.

Obitelj objavila tužnu vijest

Iza sebe je ostavio suprugu Ariannu i petero djece.

Tužnu vijest objavila je njegova obitelj, koja se oglasila emotivnim priopćenjem za javnost:

"Njegova supruga Arianna, s djecom i obitelji u tuzi priopćavaju nepravednu i preranu smrt svog muža, oca, uzornog sina i brata Siniše Mihajlovića.

Jedan izvaredni profesionalac, dostupan i dobar prema svima hrabro se borio protiv strašne bolesti. Zahvaljujemo se liječnicima i medicinskim sestrama koji su ga pratili godinama, s ljubavlju i poštovanjem", napisali su pa dodali:

"Siniša će uvijek ostati s nama, živimo sa svom ljubavlju koju nam je on pružio", stoji u priopćenju.

Rođen u Vukovaru, ostavio veliki trag u Italiji

Rođen je 1969. godine u Vukovaru, a profesionalnu nogometnu karijeru započeo je u Vojvodini. Nakon dvije godine prešao je u Crvenu zvezdu za tadašnjih milijun njemačkih maraka, što je bio rekord jugoslavenskog nogometa.

S beogradskim klubom je osvojio Kup prvaka, a najveći trag ostavio je u talijanskom nogometu. 1992. godine potpisao je za Romu, a nakon dvije godine prelazi u Sampdoriju.

1998. godine potpisao je za Lazio, s kojim je osvojio mnoštvo trofeja. Osvojio je talijansko prvenstvo, dva Superkupa, europski Superkup, Kup pobjednika kupova, dva Kupa. Od 2004. do 2006. nosio je dres milanskog Intera s kojim je osvojio prvenstvo i dva Kupa.

Ondje je završio nogometnu karijeru, a u trenerskoj karijeri vodio je nekolicinu talijanskih klubova, poput Bologne, Catanie, Fiorentine, Milana, Sampdorije i Torina te srpsku nogometnu reprezentaciju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider