Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Totalni debakl

Talijani dan nakon utakmice: Milan i Dinamo u drugom planu, svi bruje o istoj stvari

Talijanski mediji nisu posvetili previše pozornosti utakmici Milan - Dinamo, u fokusu im je Juventus.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U potrazi za novim vijestima u talijanskim medijima vezanim uz utakmicu Milan - Dinamo primijetili smo kako je u Čizmi u prvom planu kriza kroz koju prolazi - Juventus.

Stara dama sinoć je na svojem stadionu poražena od Benfice i poslije dva kola Lige prvaka još uvijek je na bodovnoj nuli u skupini H.

Kada se tome pridoda i neuvjerljivi ulazak u sezonu Serie A, gdje su u šest kola uspjeli ostvariti samo dvije pobjede i trenutačno se nalaze na tek osmoj poziciji, onda je jasno da su razmjeri krize u Juveu golemi.

Da se to iščitati i iz pisanja talijanskih medija, koji su Juventusovoj havariji posvetili ogroman prostor.

Gazzetta: Nema mira u Juventusu, nešto škripi

Legendarna La Gazzetta dello Sport tako, između ostalog, iznosi i određene sumnje da su igrači protiv Massimiliana Allegrija.

"Utakmica je taman bila završila, igrači Juvea su se sastali na sredini terena, a Milik i Di Maria vodili su razgovor tijekom kojeg su se mogle vidjeti određene gestikulacije. Di Maria je još za vrijeme utakmice negodovao zbog izmjene Milika. Ono što je jasno je da nema mira, a u ovakvom trenutku, s Allegrijem kojeg mnogi smatraju glavnim odgovornim, svaka iskra može prerasti u vatru. Igrači tvrde da stoje uz trenera, ali očito je da nešto škripi", pišu Talijani.

Isti list u drugom komentaru podsjeća da je Juventus udovoljio Allegriju kada je inzistirao da mu kupe Dušana Vlahovića.

"Poslušali su ga, udovoljili su mu. Htio je pravu devetku, životinju kaznenog prostora i uzeli su Vlahovića, koji je tada bio najbolji napadač u Serie A, a sad je puno manje učinkovit i previše nervozan. Je li razlog to što ga se koristi na pogrešan način?" pita se Gazzetta.

Tuttosport: Nije Allegri kriv, ali molim vas - učinite nešto

Očito je trener označen kao glavni krivac za ovo propadanje jer od sinoć se na društvenim mrežama prilično intenzivirao hashtag Allegriout, nakon što su se na stadionu mogla čuti skandiranja i povici vezani za njegov odlazak.

Tuttosport, medij sa sjedištem u Torinu koji dosta detaljno prati Juve, objavio je komentar s naslovom:

"Juve ispada s tračnica: molim vas, učinite nešto."

Iznad toga imaju nadnaslov: "Situacija (La situazione nap.a.)."

"Nije samo Allegri kriv, evidentna je i odgovornost igrača. Ne čini nam se baš da će tjeranje trenera biti rješenje svih Juventusovih problema. Netko mora nešto poduzeti brzo, jer sezona je ispala iz tračnica poslije samo šest prvenstvenih utakmica i dvije utakmice Lige prvaka. Užasava nas vidjeti ovako ružan, prestrašen i ispuhani Juventus, bez karaktera", stoji u Tuttosportovu tekstu.

Corriere dello Sport: 20 minuta visoke razine nije dovoljno

O "noćnoj mori Juventusa" piše i Corriere dello Sport.

"Više od bilo kakvih riječi, najbolji komentar trenutnog Juventusa je onaj pogled Leonarda Bonuccija, koji se jedva suspregnuo da ne zaplače prije negoli je počeo davati izjavu nakon utakmice. Allegri, trener koji je Juve dvaput doveo do finala Lige prvaka, postao je ujedno i negativni rekorder - prvi trener pod čijim je vodstvom Juventus u modernoj eri Lige prvaka upisao poraze u prva dva kola. Nije cijela utakmica bila grozna, ali da biste napravili nešto ozbiljno u Europi, 20 minuta visoke razine igre ne može biti dovoljno", zaključuju Talijani.

Tablice omogućuje {linkToSofascore}

Tablice omogućuje {linkToSofascore}

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider